Noul Cod de procedura civila si Codul anterior : prezentare comparativa

Noul Cod de procedura civila si Codul anterior : prezentare comparativa

Editura Hamangiu
20,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Noul Cod de procedura civila si Codul anterior : prezentare comparativa

Lucrarea de fata ofera o prezentare comparativa, pe articole, a noului Cod de procedura civila, in paralel cu reglementarile anterioare – in primul rand vechiul Cod de procedura civila, de la 1865, dar si alte acte normative ale caror dispozitii au fost preluate, cu sau fara modificari, in noua reglementare (cum ar fi Codul civil de la 1864 – partea referitoare la probe, Codul comercial, Legea nr. 105/1992 privind raporturile de drept international privat, O.G. nr. 5/2011 privind somatia de plata sau O.U.G. nr. 119/2007 privind ordonanta de plata – acestea urmand a fi abrogate de la 1 septembrie 2012).

In prezenta editie, textul noului Cod de procedura civila (adoptat prin Legea nr. 134/2010 – M. Of. nr. 485 din 15 iulie 2010) este actualizat cu modificarile aduse prin recenta Lege de punere in aplicare nr. 76/2012 (M. Of. nr. 365 din 30 mai 2012), modificari ce au fost inserate direct la nivelul fiecarui articol din cod.

Una dintre solutiile cu caracter de noutate pe care le aduce noul Cod priveste chiar aplicarea legii in timp. Astfel, principiul actual al aplicarii imediate a noii norme de procedura este inlocuit cu acela potrivit caruia dispozitiile noii legi sunt aplicabile numai proceselor si executarilor silite incepute dupa intrarea in vigoare a acesteia, in timp ce procesele in curs de judecata, precum si executarile silite incepute sub legea veche raman supuse acelei legi (art. 24 si 25 NCPC).

De aceea, necesitatea de a lucra in paralel dupa reguli diferite face ca analiza comparativa a celor doua reglementari sa fie cu atat mai pretioasa pentru practicienii dreptului si pentru toti cei interesati sa identifice singuri care sunt elementele de noutate ale noii legi fata de legea anterioara.

Lucrarea mai contine si o tabla de materii detaliata a noului Cod de procedura civila, precum si un index alfabetic. Precizam ca ele nu fac parte din textul oficial, ci au fost intocmite de redactia Editurii Hamangiu, pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate.

Potrivit art. 81 din Legea de punere in aplicare, data intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila este 1 septembrie 2012.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Noul Cod de procedura civila si Codul anterior", publicata in 2 categorii, Drept si legislatie / Coduri, Drept si legislatie / Drept procesual civil, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. Se poate cumpara cartea Noul Cod de procedura civila si Codul anterior prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noul Cod de procedura civila si Codul anterior" este de 20 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: iunie 2012
ISBN: 978-606-522-464-3
Pagini: 512
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: noul cod de procedura civila

Pret Noul Cod de procedura civila si Codul anterior : prezentare comparativa

Produse similare si recomandari

Mostenirea legala. In Noul Cod Civil
Veronica Stoica, Laurentiu Dragu
29.00 RON
Codul penal (Legea nr. 286/2009)
prof. univ. dr. Valerian Cioclei
9.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noul Cod de procedura civila si Codul anterior : prezentare comparativa. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter