Noul Cod de procedura civila : Actualizat 16 ianuarie 2012

Noul Cod de procedura civila : Actualizat 16 ianuarie 2012

Editura Hamangiu
Editia: 3
14,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Legislatie

Recenzie Noul Cod de procedura civila : Actualizat 16 ianuarie 2012

Lucrarea de fata reprezinta prelucrarea textului oficial al Legii nr. 134/2010 (publicata in M. Of. nr. 485 din 15 iulie 2010) De asemenea, aceasta contine si un index alfabetic detaliat.
   Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la data care va fi stabilita in legea pentru punerea in aplicare a acestuia, care nu a fost adoptata inca, la momentul tiparirii acestei editii.

Printre elementele de noutate aduse de acest cod, mentionam :

  • impartirea fazei judecatii in prima instanta in doua etape: dezbaterea in fond a procesului si cercetarea procesului.
  • admisibilitatea ca probe a inscrisurilor pe suport electronic, a copiilor facute pe microfilme, a contractelor incheiate pe formulare tipizate sau standardizate, a biletelor, tichetelor si altor asemenea documente, imprimate sau neimprimate, utilizate la incheierea unor contracte si care vor avea regimul inscrisului sub semnatura privata
  • un nou caz de revizuire: daca dupa ce hotararea judecatoreasca a devenit definitiva, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei de neconstitutionalitate invocate in acea cauza, declarand neconstitutionala prevederea care a facut obiectul acelei exceptii;
  • un nou mecanism de unificare a practicii judiciare prin sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept ;
  • reglementari privind executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori;
  • noi proceduri speciale: contestatia privind tergiversarea procesului; evacuarea din imobilele detinute sau ocupate fara drept ; procedura privitoare la inscrierea drepturilor dobandite in temeiul uzucapiunii; procedura cu privire la cererile de valoare redusa.
Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Noul Cod de procedura civila", publicata in 2 categorii, Drept si legislatie / Coduri, Drept si legislatie / Drept procesual civil, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. Se poate cumpara cartea Noul Cod de procedura civila prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noul Cod de procedura civila" este de 14 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: ianuarie 2012
ISBN: 978-606- 522- 689-0
Pagini: 344
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Noul Cod de procedura civila : Actualizat 16 ianuarie 2012

Produse similare si recomandari

Mostenirea legala. In Noul Cod Civil
Veronica Stoica, Laurentiu Dragu
29.00 RON
Codul penal (Legea nr. 286/2009)
prof. univ. dr. Valerian Cioclei
9.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noul Cod de procedura civila : Actualizat 16 ianuarie 2012. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter