Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa : Legea de punere in aplicare. Legislatie conexa

Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa : Legea de punere in aplicare. Legislatie conexa

Editura Hamangiu
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa : Legea de punere in aplicare. Legislatie conexa

Desi anuntata din timp, ba chiar amanata de cateva ori, adoptarea si, mai apoi, intrarea in vigoare a noului Cod civil a luat pe nepregatite lumea juridica, profesionistii dreptului fiind impresionati de dimensiunea apreciabila a noii reglementari si speriati de cantitatea de informatie ce trebuie asimilata din mers.

In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. De fapt, multe dintre institutiile Codului civil nu sunt noi, ci reprezinta o reluare a vechilor institutii, care au fost re-sistematizate de redactorii Codului, pentru a le pune de acord cu doctrina si jurisprudenta ce s-au dezvoltat timp de 150 de ani, si prezentate intr-un limbaj juridic actualizat din punct de vedere terminologic. Intr-o mai mica masura, Codul cuprinde si institutii noi, insa nu se poate spune ca sunt de noutate absoluta, deoarece fie sunt preluate din alte sisteme de drept (Franta, Elvetia, Spania, Italia si, in special, Codul civil din Quebec) sau din reglementari comunitare si alte documente juridice internationale, fie sunt expresia unor practici comerciale si cutume, fie sunt o codificare a jurisprudentei instantelor judecatoresti.

Pana la publicarea marilor comentarii si tratate pe marginea Codului civil, Editura Hamangiu va ofera acest instrument simplu si practic, care va ajuta sa faceti singuri propria analiza comparativa intre textele noului Cod si reglementarile anterioare. Sub fiecare articol al Codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si toate celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in Codul civil. Fara a mai fi nevoiti sa caute prin alte zeci de carti, juristii vor putea astfel sa citeasca in paralel noile si vechile dispozitii legale si sa identifice mai usor reglementarile care au fost perpetuate si in noul cod civil si elementele de noutate aduse prin acesta.

In plus, sub fiecare articol din noul Cod, se regasesc si dispozitiile corespondente din Legea de punere in aplicare, precum si trimiteri la intreaga legislatie conexa, incepand cu Conventia europeana a drepturilor omului, Constitutia Romaniei si toate celelalte acte normative interne sau internationale incidente dispozitiilor noului Cod civil.

Cartea "Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept civil si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Mona Maria Pivniceru si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: ianuarie 2012
ISBN: 978-606-522-669-2
Pagini: 632
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa : Legea de punere in aplicare. Legislatie conexa

Produse similare si recomandari

Tratat de drept civil roman. Volumul I
Constantin Hamangiu, Alexandru Baicoianu, I. Rosetti-Balanescu
129.00 RON
Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil
Cornelia Munteanu, Ovidiu Ungureanu
24.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noul cod civil si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa : Legea de punere in aplicare. Legislatie conexa. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mona Maria Pivniceru

Mona Maria Pivniceru a publicat inca 15 carti prezente in libraria noastra, Citarea si comunicarea actelor de procedura : editia a 2-a, Codul civil adnotat : Vol. I Art 1-649, Contestatia in anulare : Practica judiciara, Dezmembrămintele dreptului de proprietate : Practică judiciară, Drept civil. Drepturile reale principale : Note de curs. Jurisprudenta relevanta. Spete. Teste grila. Editia a II - a, Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs. Jurisprudenţă relevantă. Speţe. Teste gr, Drept civil. Partea generală : Explicaţii teoretice, speţe şi grile, Drept internaţional public : Volumul I, Efectele juridice ale contractelor aleatorii, Jurisprudenţa în materia fondului funciar, Nulitatile actului juridic civil : Practica judiciara editia a II - a, Prescripţia extinctivă şi principalele acţiuni în justiţie : Practică judiciară, Probele in materie civila : Practica judiciara, Procedura insolvenţei : Practică judiciară 2006-2009, Revizuirea în procesul civil. Practică judiciară.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter