Noua frontiera a religiei si stiintei

Noua frontiera a religiei si stiintei

Editura Herald
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: MATHESIS

Recenzie Noua frontiera a religiei si stiintei

"John Hick, filosof contemporan al religiei de orientare analitica si teolog, ne ofera o incursiune intr-una dintre cele mai controversate probleme ale istoriei noastre emotionale si intelectuale: raportarea omului la transcendenta prin intermediul trairii personale. In prima parte, lucrarea analizeaza religia in context amplu, istoric-cultural, din perspectiva institutionala, organizationala, in opozitie cu sentimentul religios, trairea spirituala. Principiul din spatele distinctiei este, sustine Hick, acela ca "miezul viu al religiei" este dat, de fapt, de sensul experientei personale - mistice, private - a transcendentei.

A doua parte a cartii, cea mai provocatoare si mai actuala, se apleaca asupra relatiei dintre neurostiinta si trairea religioasa. Perspectiva autorului este aceea ca materialismul stiintific nu aduce argumente demolatoare relativ la validitatea experientei spirituale.

Cartea prilejuieste cititorului o prezenta directa in miezul uneia dintre cele mai spectaculoase lupte ale cunoasterii: cea dintre fortele vazute - empirice si rationale - si cele nevazute, ale transcendentei spirituale." - Irina-Gabriela Buda, "Romania Libera"

"Inspiraţia oferită de sfinţi Folosesc termenul familiar creştin „sfânt" pentru a acoperi de asemenea echivalentul din alte religii -arhant, bodhisattva şi cei cel care se apropie..." Continuare...

"Optimismul cosmic Am schiţat mai sus (p. 240) structura de bază a „marilor credinţe ale lumii". Toate recunosc starea tristă a vieţii umane, unde fiecare individ şi fiecare grup este..." Continuare...

Cartea "Noua frontiera a religiei si stiintei" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Spiritualitate si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de John Hick si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Noua frontiera a religiei si stiintei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noua frontiera a religiei si stiintei" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-259-6
Pagini: 352
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Noua frontiera a religiei si stiintei

Produse similare si recomandari

Ingerul lui Solomon
Doreen Virtue
18.00 RON
Vulturul si Condorul
Jonette Crowley
25.00 RON
Darul iubirii
Gibran Kahlil
28.00 RON
Cartea celor cinci cercuri
Miyamoto Masashi
20.00 RON
Nasterea si copilaria lui Iisus
Cristian Badilita
18.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noua frontiera a religiei si stiintei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

John Hick

Pe langa "Noua frontiera a religiei si stiintei", autorul John Hick a publicat si Filosofia religiei.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter