Noua ferma a animalelor si criza economica globala

Noua ferma a animalelor si criza economica globala
Fragment Noua ferma a animalelor si criza economica globala

19,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Un bursuc tânăr, pe nume Torq, începu să studieze bazinul de la marginea fermei Williams şi, cu ajutorul unui tânăr inginer castor, Carpenter, observă că era de ajuns să crească nivelul ploilor cu numai 5 cm pentru ca să se creeze o presiune devastatoare asupra digului, punând în pericol toţi locuitorii, şi mai ales pe cei ale căror locuinţe se aflau pe malul pârâului sau al iazului fermei.
Dezvăluirile lor, publicate pe Internet şi, în special, pe reţeaua internă a fermei provocară o mare nelinişte, mai ales când un stol de grauri care migrau de la nord la sud aduse cu el şi vestea înteţirii ploilor. Păsările ziceau că văile din nord erau în mare parte inundate, iar râurile erau tot mai umflate şi mai impetuoase. După ce intrară în contact cu stolul, porumbeii şi cucuvelele făcură rapoarte alarmante către autorităţi, dar Dick fu cât se poate de limpede:
-Vă ordon să ţineţi secrete aceste informaţii, nu trebuie să creăm panică.
Dick îl cită pe faimosul meteorolog al fermei, bufniţa de hambar Jack. Potrivit acestui savant, în fapt, fenomenele erau departe de a fi excepţionale şi aveau să treacă fără să provoace mari daune fermei.
In ciuda eforturilor autorităţilor, neliniştea creştea printre animale. Greierii continuau să îşi cânte mesajele lor tranchilizante, însă se constituise un comitet pentru dezvăluiri, tot mai ascultat, iar preşedintele său, Torq, fireşte, cerea cu hotărâre şi cu insistenţă să fie conceput un plan de urgenţă. în acest moment, greierele Larry fu constrâns să organizeze o confruntare televizată între bursucul Torq şi bufniţa de hambar.
Aşa că, într-o vineri seară, pe segmentul orar cu cea mai mare audienţă, Larry deschise dezbaterea dintre Torq, care se prezentă însoţit de castorul Carpenter, şi Jack, însoţit de rândunelul Plinio, expert atmosferic cunoscut şi membru al unei specii dintotdeauna atente la fenomenele atmosferice. Afară ploua cu găleata, însă inginerii de sunet izolară perfect studioul de fâsâitul din exterior.
Larry începu cu un documentar introductiv, în care fură evocaţi falşii profeţi ai nenorocirilor, de la milenarişti la sectele care predicau sfârşitul lumii, arătând de câte ori zvonurile panicarde se dovediseră nefondate. O introducere vizibil tendenţioasă, în ciuda fundamentului istoric pe care îl conţinea. Fuseseră, fireşte, evitate cu abilitate atât poveştile cu inundaţii, cât şi consecinţele glaciaţiunilor. La asta se adăugă, ca manipulare extremă, prezentarea invitaţilor, în care Larry puse în lumină titlurile academice şi carierele ştiinţifice strălucitoare ale lui Jack şi Plinio; acesta din urmă, totuşi, se pregătea să plece spre sud, în călătoria sa anuală, şi deci nu era interesat, ca animal solitar, de vicisitudinile fermei. Aşadar, Larry îi prezentă cu multă condescendenţă pe Torq şi pe Carpenter, cu implicite sugestii că e vorba de tineri foarte promiţători, însă fără experienţa interlocutorilor lor.

Pret Noua ferma a animalelor si criza economica globala

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter