Noua eseuri dantesti. Borges oral

Noua eseuri dantesti. Borges oral

Editura Polirom
19,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: ESEURI SI CONFESIUNI

Recenzie Noua eseuri dantesti. Borges oral


Eseurile, conferintele si studiile scriitorului argentinian, adevarate capodopere ale genului, dobindesc, prin finete, ascutimea analizei si fantezia argumentatiei, aspectul unor piese literare veritabile.

Evocat adesea de Borges, inclusiv in poezii si fictiuni, Dante este pentru acesta nu doar un autor, ci „o intreaga literatura”. Cele noua eseuri dedicate poetului florentin interpreteaza episoade celebre din Divina Comedie, ca acelea care ii au ca protagonisti pe Ugolino din Pisa sau pe Francesca da Rimini si Paolo Malatesta, analizeaza nucleul generativ al poemului sau schiteaza un portret al lui Dante in dubla calitate de om si artist. „Borges oral” reuneste cinci conferinte ale scriitorului sud-american centrate pe temele sale predilecte: cartile, nemurirea, timpul, genul politist.
 
Din cuprins:

  • Nobilul castel din cantul IV
  • Cea de pe urma calatorie a lui Ulise
  • Dante si vizionarii anglo-saxoni
  • Intalnirea intr-un vis
  • Ultimul suras al Beatricei
  • Nemurirea
  • Emanuel Swedenborg
  • Povestirea politista
  • Timpul
Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Noua eseuri dantesti. Borges oral", publicata in 2 categorii, Beletristica / Eseuri, Beletristica / Literatura sud-americana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Jorge Luis Borges si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Noua eseuri dantesti. Borges oral prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noua eseuri dantesti. Borges oral" este de 19.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2897-1
Pagini: 168
Format: 10,6 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Noua eseuri dantesti. Borges oral

Produse similare si recomandari

Viata pe un peron
Octavian Paler
34.90 RON
Slove rurale
Vasile DANCU
10.00 RON
Inainte ca racul
Umberto Eco
59.99 RON
Literatura in pericol
Tzvetan Todorov
14.90 RON
Din cronica filosofiei romanesti
Ion Petrovici
50.00 RON
Eseuri despre iubire si divinitate
Silviu Lupascu
20.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noua eseuri dantesti. Borges oral. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges a publicat inca 11 carti prezente in libraria noastra, Divina comedie : Volumul V din seria de conferinte tinute la Teatrul Coliseo din Buenos Aires, Aleph (Top 10), Cartea de nisip, Cartea de nisip. Proza completa 2, Cartea fiintelor imaginare : Editie cartonata, Cartea fiintelor imaginare, Dialoguri, Eseuri, Istoria universala a infamiei (Top 10), Poezii, Texte captive, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter