Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala

Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala

99,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Coduri Comentate

Recenzie Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala

Lucrarea de fata cuprinde comentariul pe articole al noului Cod Penal adoptat prin Legea nr. 286/2009. Acest prim volum este consacrat "Partii generale" a noului Cod Penal.

Fiecare text al codului este însoţit de o bibliografie specială selectivă formată din articole şi note publicate în revistele de specialitate ori monografii, de un comentariu teoretic, precum şi de referiri la practica judiciară. Comentariul teoretic este sistematizat pe mai multe subpuncte.

Comentariul la fiecare text este precedat de o examinare comparativă a conţinutului acestuia cu cel existent (corespondent) în legea penală anterioară pentru a pune în evidenţă elementele de particularizare, cât şi cele comune (acolo unde sunt) şi a desprinde raţiunea pentru care legiuitorul în noul Cod penal a procedat la modificări semnificative în reglementarea anumitor instituţii fundamentale ale dreptului penal, cât şi la introducerea de noi instituţii.

Autorii lucrării nu şi-au propus să trateze şi referinţe istorice privitoare la textele analizate, ci să facă unele referiri numai acolo unde acestea aveau o relevanţă în explicarea evoluţiei unor texte, cum ar fi cele privitoare la reglementarea principiului legalităţii incriminării, principiului legalitătii sancţiunilor de drept penal sau a trăsăturilor esenţiale ale infracţiunii ori a sancţiunilor aplicabile minorului infractor.

S-a considerat că nu este oportună o analiză critică a textelor comentate ori a se face propuneri de lege ferenda, ţinând cont de faptul că, în prezent, în Parlamentul României se află în procesul dezbaterii şi adoptării Legea de punere în aplicare a Codului penal, act normativ care cuprinde în Titlul III "Dispoziţii referitoare la Codul penal", sistematizat pe două Capitole: Capitolul I "Dispoziţii interpretative" şi Capitolul II" Dispoziţii de modificare şi completare a unor prevederi ale Codului penal", unde sunt propuse norme interpretative, dar şi de completare şi de modificare a unor prevederi cuprinse în Codul penal.

Ne exprimăm părerea că o analiză critică a textelor Codului penal şi propuneri de lege ferenda, se justifică, devin utile, numai după ce acesta va intra în vigoare şi va trece o perioadă de timp semnificativă pentru a putea fi identificate acele texte care necesită a fi modificate în vederea asigurării unei practici unitare în aplicarea legii penale.

În sfârşit, comentariul fiecărui text este urmat de referinţe de drept comparat, avându-se în vedere, în principal, acele Coduri penale europene şi instrumente normative internaţionale menţionate în expunerea de motive şi de care au ţinut seama autorii în elaborarea proiectului Codului penal.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala", publicata in 2 categorii, Drept si legislatie / Coduri, Drept si legislatie / Drept penal, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Ilie Pascu, Traian Dima, Costica Paun, Mirela Gorunescu, Vasile Dobrinoiu, Hotca Mihai Adrian, Ioan Chis, Dobrinoiu Maxim, si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala" este de 99 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: martie 2012
ISBN: 978-973-127-658-8
Pagini: 884
Format: 17,5 x 24,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala

Produse similare si recomandari

Codul civil adnotat. Volumul II
Constantin Hamangiu, Nicolae Georgean
129.00 RON
Codul civil adnotat. Volumul IV
Constantin Hamangiu
129.00 RON
Codul de procedura civila si legile conexe-actualizat la 15 Martie 2010
conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias
11.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Ilie Pascu

Ilie Pascu a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Drept penal : Partea generala editia a II - a, Drept penal partea speciala : editia a 2-a, Drept penal. Partea specială. Caiet de seminarii, Explicatii preliminare ale noului Cod penal : Vol. I - Articolele 1-52, Noul Cod penal. Partea generala si Codul penal. Partea generala in vigoare.

Traian Dima

Traian Dima a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Droguri ilicite - Legea nr. 143/2000, jurisprudenta si comentarii, Drept penal. Drept procesual penal : teste grila pentru examenul de an si licenta, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Costica Paun

Deocamdata in afara de "Noul Cod Penal comentat. Volumul I - Partea generala", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Costica Paun.

Mirela Gorunescu

Mirela Gorunescu a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Dictionar de drept penal, Codul penal si infractiuni in legi speciale : Editia a II-a revizuita, Drept penal al afacerilor. Editia a 5 - a, Drept penal. Partea specială. Caiet de seminarii, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Vasile Dobrinoiu

Vasile Dobrinoiu a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Drept penal. Partea speciala. Teorie si practica judiciara, Drept penal. Drept procesual penal : teste grila pentru examenul de an si licenta, Drept penal. Partea Speciala : Teorie si practica judiciara , Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, Probleme de drept din jurisprudenta penala, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Hotca Mihai Adrian

Hotca Mihai Adrian a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Bancruta frauduloasa, Infractiuni prevazute in legi speciale.Comentarii si explicatii.Editia a II a, Practica judiciara neunitara. Examen selectiv, Regimul juridic al contraventiilor. Comentarii si explicatii : Editia a IV - a, Codul penal : Comentarii si explicatii, Infractiuni prevazute in legi speciale : Comentarii si explicatii. August 2008, Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei : Comentarii pe articole Editia a 2-a, Noul Cod penal şi Codul penal anterior : Aspecte diferenţiale şi situaţii tranzitorii, Regimul juridic al contraventiilor, Regimul juridic al contraventiilor : Comentarii si explicatii, editia 2, Teste grila pentru concursuri si examene, dintre care primele 4 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Ioan Chis

Ioan Chis a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Drept Executional Penal (2010), Istoria Statului si Dreptului Romanesc, Pedepsele penale necarcerale ale secolului XXI, Pedepsele Penale Necarcerale ale Secolului XXI (2009).

Dobrinoiu Maxim

Dobrinoiu Maxim a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Drept penal. Drept procesual penal : teste grila pentru examenul de an si licenta, Infractiuni in domeniul informatic, Infractiuni prevazute in legi speciale : Comentarii si explicatii. August 2008.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter