Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne

Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne

Editura Militara
30,18 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne

Nu este de mirare că cititorii finlandezi s-au regăsit în eroul lor, Lauri Törni (numele finlandez al lui Larry Thorne), un om care, la prima vedere, n-ar părea că se numără printre preferaţii sorţii. Şi totuşi, pornind din rândurile soldaţilor, a ajuns ofiţer într-o armată căreia, în Al Doilea Război Mondial, puţini ar fi fost dispuşi să-i acorde vreo şansă în faţa tăvălugului sovietic. Faptele sale de arme au atras atenţia unei generaţii tinere care, odată cu încheierea Războiului Rece şi cu dispariţia ameninţării sovietice asupra Finlandei, era dornică să afle cât mai multe despre bravii soldaţi care îşi apăraseră ţara cu îndârjire într-unele din cele mai întunecate timpuri.

Pe de altă parte, cartea Născut pentru a fi soldat s-a bucurat de popularitate peste tot unde a fost publicată, nu doar în Finlanda. Lauri Törni/Larry Thorne a fost, de asemenea, cetăţean american şi un ofiţer de legendă al Beretelor Verzi. Povestea lui depăşeşte experienţa finlandeză, trecând prin anii de fierbere ai Războiului Rece şi printr-o Americă scindată de Războiul din Vietnam, cu toată gloria şi angoasele sale.

Deşi viaţa lui Thorne a fost una mai degrabă aparţinând domeniului ficţiunii, experienţele sale devenite legendare, mitice chiar, fac parte, fără îndoială, din moştenirea istorică a tumultuosului secol al XX-lea (J. Michael Cleverley)
Versiunea în limba finlandeză a acestei lucrări, Lauri Törni: Syntynyt Sotilaaksi, s-a bucurat de un imens succes, încă de la apariţia sa, în 2003. Au urmat traduceri în limbile engleză şi suedeză, la fel de apreciate. Versiunea în limba română are meritul de a fi cea mai completă dintre toate cele publicate până acum.

Cartea "Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne" a fost publicata in categoria Istorie / Istorie universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de J. Michael Cleverley si a fost publicata de editura Militara. Se poate cumpara cartea Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne" este de 30.18 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-32-0874-7
Pagini: 396
Format: 13,5 x 20,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne

Produse similare si recomandari

Memorii
Maresalul Finlandei CGE Mannerheim
40.25 RON
Se lumineaza de ziua
Stephane Courtois
27.00 RON
Razboiul civil din Spania
Bartolome Bennassar
39.90 RON
Presedintii americani
G.H. Bennett
25.20 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

J. Michael Cleverley

Deocamdata in afara de "Nascut pentru a fi soldat. Timpurile si viata lui Larry Thorne", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului J. Michael Cleverley.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter