Momente si schite. Nuvele si povestiri

Momente si schite. Nuvele si povestiri

Editura Nicol
7,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Momente si schite. Nuvele si povestiri

Pe 30 ianuarie 1852, se năştea în satul Haimanale (care astăzi îi poartă numele) din judeţul Prahova, marele nostru dramaturg Ion Luca Caragiale.

Clasele primare le urmează la Ploieşti, după care îşi continuă studiile la Bucureşti, urmând ca în anul 1868 să se înscrie la Conservatorul de Artă Dramatică, fascinat fiind de performanţele teatrale ale unchiului său lorgu Caragiale. în aceste împrejurări îl cunoaşte pe Eminescu, atunci când tânărul poet era sufleur şi copist în trupa lui lorgu.

Inceputul activităţii jurnalistice a lui Caragiale este datat în luna octombrie 1873, la ziarul „Telegraful" din Bucureşti unde publică rubrica de anecdote intitulată „Curiozităţi". începând de atunci colaborează cu mai multe publicaţii de renume ale vremii şi începe să publice, sub diferite pseudonime, inegalabilele sale creaţii, printre care „O noapte furtunoasă" şi „O scrisoare pierdută".
în 1893, retras din jurnalistică încă de la sfârşitul anului 1889, Caragiale a înfiinţat revista „Moftul român".Printre altele, Caragiale a fost şi directorul Teatrului, National din Bucureşti.
în 1904 decide să se mute împreună cu familia la Berlin unde va trăi până la trecerea în nefiinţă la data de 9 iunie 1912.

Cuprins:

MOMENTE SI SCHITE
D-l Goe
Vizita
Bubico
La pasti
Lantul slabiciunilor
.....................etc

NUVELE SI POVESTIRI
Doua loturi
La hanul lui Manjoala
O faclie de paste
In vreme de razboi
.....................etc

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Momente si schite. Nuvele si povestiri", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura romana, Beletristica / Nuvele si povestiri, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de I. L. Caragiale si a fost publicata de editura Nicol. Se poate cumpara cartea Momente si schite. Nuvele si povestiri prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Momente si schite. Nuvele si povestiri" este de 7 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2009
ISBN: 978-973-7664-15-0
Pagini: 326
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Momente si schite. Nuvele si povestiri

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Ioan Slavici. Opere. Volumul VII
Ioan Slavici
68.67 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Versuri
Ion Minulescu
12.00 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Momente si schite. Nuvele si povestiri. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

I. L. Caragiale

Pe langa "Momente si schite. Nuvele si povestiri", autorul I. L. Caragiale a publicat si Teatru (BPT).

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter