Melcul pe povarnis

Melcul pe povarnis

Editura Paralela45
19,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: FICTIUNE FARA FRONTIERE

Recenzie Melcul pe povarnis

Melcul pe povarnis este considerat in mod unanim de critica si de public drept cel mai bun roman al fratilor Strugatki. Popularitatea sa a crescut si mai mult in urma acuzatiilor aduse regizorului James Cameron, creatorul Avatarului, de catre fanii celor doi scriitori rusi, ca s-ar fi inspirat din aceasta scriere in realizarea blockbusterului sau. Insa cele doua creatii n-au nimic in comun, in afara unei asemanari de decor, dupa cum a aratat chiar Boris Strugatki intr-un interviu recent si dupa cum vor putea descoperi cititorii insisi inca de la primele pagini: nimic din optimismul si rezolvarile factice ale productiilor hollywoodiene nu se gaseste in acest roman.

Ba dimpotriva: scris in 1965, adica in perioada imediat urmatoare asa-numitului dezghet, perioada in care autoritatile sovietice revenisera la practici staliniste, romanul este marcat de un pesimism adanc in ce priveste soarta speciei umane. Dar nu si de fatalism, caci nota in care se incheie romanul este una ce lasa o scanteie de speranta, mica, dar totusi o speranta.

Melcul pe povarnis se afla la prima transpunere in limba romana, in versiunea excelentului traducator Valerian Stoicescu, semnatar si al altor traduceri remarcabile din opera fratilor Strugatki, si este urmata de o postfata a scriitorului Liviu Radu, un bun cunoscator al fenomenului science-fiction.

Cartea "Melcul pe povarnis" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Strugatki Boris, Arkadi Strugatki, si a fost publicata de editura Paralela45. Se poate cumpara cartea Melcul pe povarnis prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Melcul pe povarnis" este de 19 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-47-1327-1
Pagini: 272
Limba: ro

Pret Melcul pe povarnis

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Melcul pe povarnis. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Strugatki Boris

Strugatki Boris a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Hotelul la crucea alpinistului, Orasul damnat. Editia a III - a.

Arkadi Strugatki

Arkadi Strugatki a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Scarabeul in musuroi, E GREU SA FII ZEU, Melcul de povarnis, Orasul damnat. Editia a III - a, Un miliard de ani pana la sfarsitul lumii : Editia a II - a, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter