Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)

Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)

Editura Art
13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)

Prin Fabule, splendid inventar de caractere, de scene din viata sociala si politica, descrise cu profunda intuitie a moralistului, ajutata de un simt artistic superior, “clasicul” – aliat, de fapt, cu adeptul Secolului Luminilor – triumfa asupra romanticului. Creatia moralistului Alexandrescu, admirata si de contemporani, si de urmasi, nu-si afla succesori mai insemnati […]. Poezia interioritatii, a sufletului tumultuos care cauta si se cauta in permanenta pe sine, poezia reflexivitatii autentice se naste la noi odata cu Grigore Alexandrescu.

La fel si acuta constiinta a scrisului inteles ca arta si ca efort […],iar nu ca produs al spontaneitatii ocazionale. Mai putin productiv decat majoritatea poetilor din generatia sa – exceptandu-l, bineinteles, pe Vasile Carlova, intrat in istoria literaturii romane cu doar cinci poezii –, Grigore Alexandrescu este, in schimb, cel mai ,,artist“. Nu practica scrisul ca pe o indeletnicire destinata intervalelor de otium domestic ori de agreabila vilegiatura, ci scrie dintr-un sentiment al datoriei fata de lumea in care traieste si, totodata, cu o limpede constiinta a datoriei fata de pagina scrisa. Grigore Alexandrescu nu este un ,,poet de duminica“, ci un Poet pur si simplu. - BIANCA BURTA-CERNAT

Cartea "Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Grigore Alexandrescu si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 9789731247069
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT)

Produse similare si recomandari

Anotimpuri (BPT)
Radu Tudoran
13.90 RON
Educatia lui Isus
Claudiu Bindiu
35.00 9.90 RON
Calatorie in Africa
Vasile Alecsandri
15.00 8.00 RON
Ciocoii vechi si noi
Nicolae Filimon
14.00 8.00 RON
Intalnire tarzie (BPT)
Nicolae Velea
13.90 RON
Vedere din Parfumerie
Silvia Kerim
15.00 8.00 RON
La lilieci. Vol. II (IV-VI)
Marin Sorescu
13.90 RON
Romante pentru mai tarziu
Ion Minulescu
15.00 6.40 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Meditatii si elegii. Satire si fabule (BPT). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Grigore Alexandrescu

Grigore Alexandrescu a publicat inca 8 carti prezente in libraria noastra, Fabule cu masti Lupul moralist, Fabule- Grigore Alexandrescu, FABULE, Fabule, Fabule - Alexandrescu, Poezii, Poezii, proza, fabule, Umbra lui Mircea la Cozia, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter