Medgidia, orasul de apoi

Medgidia, orasul de apoi

24,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2009; Numar de pagini : 280; Format : 130x200 mm; ISBN : 978-973-23-2882-8

Recenzie Medgidia, orasul de apoi

In Medgidia, orasul de apoi, Cristian Teodorescu reconstruieste lumea pierduta a orasului Medgidia, pornind de la istoria personala a bunicilor sai, Fane si Virginica Teodorescu, personaje principale ale cartii.

Este o colectie de 103 povestiri, legate intre ele, un roman de fapt construit ca un puzzle, cu o structura epica ce merge pe mai multe fire narative.

Medgidia, orasul de apoi este o lectura fascinanta, o carte ce se desfasoara filmic in fata ochilor cititorilor si care se citeste pe nerasuflate.

 

Cititi un interviu cu Cristian Teodorescu pe blogul lui Eugen Istodor.

Pentru prima oara in literatura romana, cititorii isi pot scrie singuri romanul, pe masura ce aduna la un loc, cu sufletul la gura, nu doar povestile care il alcatuiesc, ci si firele invizibile care le leaga. Sint 103 nopti si zile ale locuitorilor tuturor oraselor de apoi.

Romanul este o savuroasa colectie de ,,istorii” individuale profilate pe fundalul agitat al anilor ’40 din secolul trecut, pret de zece ani de zbucium politic, dar si de viata, pur si simplu. In decorul tirgului dobrogean − care devine, in logica fictiunii, un centru al Lumii − se ,,filmeaza”, cu maxima acuitate si fidelitate a imaginii, memorabile secvente din vremea Razboiului, a rebeliunii legionare ori a ocupatiei sovietice.

Medgidia, orasul de apoi poate fi, la scara redusa, oricare oras de pe harta Romaniei, insufletit de pasiuni omenesti, de lupte politice, cu mize mai mici sau mai mari. Mersul implacabil al Istoriei se reflecta − amplificat pina la teroare sau, dupa caz, pina la grotesc − in oglinda biografiilor netrucate ale locuitorilor lui.

Cristian Teodorescu din Medgidia, de profesie croitor literar, a taiat o bucata din Dobrogea si a facut din ea un costum impecabil, asa cum se purta pe vremea marilor scriitori. Trebuie spus ca Dobrogea are stofa, iar cine nu stie nimic despre cum poti ramine fermecat de praful, apele, oamenii si de infinitele ei povesti, are acum o buna ocazie sa afle. Cele o suta de triburi ale Dobrogei fac impreuna un mic Babilon fratern si isi traiesc, netulburate, tihna de o mie de ani. Teodorescu a avut noroc si le-a fotografiat in secunda miraculoasa a copilariei lui. Dupa aceste imagini rare a cusut apoi o carte extraordinara, ajunsa la moda inca din tipar.” - (Doru Buscu)

Va recomandam si recenzia cartii Megidia, orasul de apoi.

Cartea "Medgidia, orasul de apoi" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Cristian Teodorescu si a fost publicata de editura Cartea Romaneasca. Se poate cumpara cartea Medgidia, orasul de apoi prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Medgidia, orasul de apoi" este de 24.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Medgidia, orasul de apoi

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Deania neagra
Alexandru Petria
24.00 RON
Ioan Slavici. Opere. Volumul VII
Ioan Slavici
68.67 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Medgidia, orasul de apoi. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Cristian Teodorescu

Cristian Teodorescu a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Maestrul de lumini ┼či alte povestiri, Povestiri din lumea noua.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter