Maturizarea personalitatii

Maturizarea personalitatii

Editura Polirom
Editia: 2
27,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Psihologia aplicata

Recenzie Maturizarea personalitatii

Volumul trateaza una dintre temele de maxim interes ale psihologiei, personalitatea, examinind capacitatea individului de a-si descoperi propriile insusiri caracterologice si erorile in aprecierea de sine ce genereaza sentimente de inferioritate, comportamentul duplicitar, dar si anxietate si intreaga psihopatologie a personalitatii.

„Cititorul va putea gasi tratate, in cuprinsul lucrarii de fata, aproape toate marile aspecte implicate in procesul maturizarii sociale si afectiv-morale a persoanei: dialogul cu sine insusi (atit de necesar realizarii unei autocunoasteri si aprecieri obiective a propriei personalitati), desprinderea de propriile scopuri egoiste si deschiderea fata de altul (operatii absolut necesare realizarii unei atitudini participative si cooperante), largirea continua a ariei intereselor si preocuparilor sociale, in vederea sporirii gradului de apartenenta sociala etc. Fibra de moralist a autorului ii permite sa surprinda sinuozitatile si contradictiile pe care o constiinta morala inca neformata sau deficitar structurata le prezinta in cadrul comportamentului social al persoanei.” - Vasile Pavelcu

Cuprins:

  • Personalitate si apreciere obiectiva de sine
  • Conduita dominata de sentimentul acut de „inferioritate” si de „autoacuzare”
  • Autenticitatea personalitatii. Critica comportamentului duplicitar
  • „Simularea” si „disimularea” – fenomene psihologice cu o profunda semnificatie morala
  • Maturizarea sociala a personalitatii
  • Trepte ale maturizarii omului
  • Personalitatea din perspectiva psihopatologica
  • Structuri de personalitate „accentuate” si „patologice”
Cartea "Maturizarea personalitatii" a fost publicata in categoria Psihologie / Psihologie aplicata si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Tiberiu Rudica si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Maturizarea personalitatii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Maturizarea personalitatii" este de 27.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2446-1
Pagini: 240
Format: 16 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Maturizarea personalitatii

Produse similare si recomandari

Cum sa convingi pe oricine de orice
Ruth Shermann
29.90 RON
Secretele creativitatii
Michael Michalko
28.00 RON
NLP - calea succesului
Andy Szekely
19.00 RON
Creativitatea in publicitate
Pat Fallon
44.90 RON
Femei care iubesc prea mult
Robin Norwood
22.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Maturizarea personalitatii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Tiberiu Rudica

Tiberiu Rudica a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Aforismele din perspectiva psihologica, Din psihologia contrariilor si a paradoxurilor.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter