Mass media in Romania post-comunista

Mass media in Romania post-comunista

Editura Polirom
16,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 973-681-178-6; ANUL APARITIEI: 2003; NUMAR PAGINI: 192; FORMAT: 160x235
Colectia: colegium

Recenzie Mass media in Romania post-comunista

Deschiderea extraordinara a sistemului mass media, produsa datorita prabusirii comunismului, a condus la aparitia a mii si mii de institutii mass media si a absorbit un numar foarte mare de „non-jurnalisti”. Reprezentantii breslei au fost in permanenta preocupati de delimitarea teritoriului in care doreau sa isi exercite activitatea fara imixtiuni, control sau reglementari externe: lupta lor s-a desfasurat impotriva clasei politice, a reprezentantilor administratiei, ai grupurilor de interese economice, ai puterii judecatoresti si, frecvent, ai sferei academice. Aceste procese de „inchidere” a cimpului au aparut ca o lupta a unui sistem – Presa Libera – impotriva altor sisteme care erau percepute ca amenintari la adresa autonomiei profesionale: politicul, economicul, justitia, universitatea. Confruntarile si transformarile sistemului mass media din ultimul deceniu trebuie intelese ca un teritoriu in care schimbarile institutionale rezulta din confruntarile si negocierile privind formele de exercitare a controlului asupra cimpului profesional. Este ceea ce incearca sa evidentieze aceasta carte, atit prin prezentarea sectoriala a transformarilor institutionale ale mass media post-comuniste, cit si prin analiza mecanismelor prin care breasla si-a „inchis” sistemul profesional si a legitimat aceasta inchidere prin promovarea unei ideologii si a unei mitologii specifice.

Cartea "Mass media in Romania post-comunista" a fost publicata in categoria Mass-media, jurnalism / Massmedia. Jurnalism si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Mihai Coman si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Mass media in Romania post-comunista prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Mass media in Romania post-comunista" este de 16.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Mass media in Romania post-comunista

Produse similare si recomandari

Manual de jurnalism (vol .I)
Mihai Coman
26.94 24.25 RON
Despre televiziune
Pierre Bourdieu
9.90 RON
Manual de jurnalism
Mihai Coman
47.66 RON
Sociologia mass-media
Remy Rieffel
26.94 RON
Sa intelegem media. Extensiile omului
Marshall Mcluhan
39.00 RON
Talk show-ul
Patrick Charadeau, Ghiglione Rodolphe
16.20 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Mass media in Romania post-comunista. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mihai Coman

Mihai Coman a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Manual de jurnalism (vol .I), Introducere in antropologia culturala : Mitul si ritul, Introducere in sistemul mass-media editia a III - a, Manual de jurnalism, Manual de jurnalism (vol. II), Studii De Mitologie, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter