Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Editura Herald
19,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 160; Format : 13 x 22 cm; ISBN : 978-973-111-161-2

Recenzie Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Sederea la Roma a lui Petru si Pavel, cei doi mari apostoli ai lui Hristos, precum si martiriul lor in capitala imperiului au fost acceptate de toti crestinii de pretutindeni, din cele mai vechi timpuri si pana azi, ca niste fapte istorice. Sursele scrise privitoare la aceste evenimente sunt foarte putine, caci, exceptand scrierile canonice, putina literatura crestina din perioada inceputurilor a supravietuit nenumaratelor persecutii imperiale.

Singurele carti din Sfanta Scriptura in care exista date referitoare la moartea lui Petru sau vreo aluzie la acest eveniment sunt Evanghelia dupa Ioan, Apocalipsa aceluiasi apostol, si probabil Epistola catre Evrei. Toate celelalte carti au fost scrise mai inainte ca martiriul acestui apostol sa aiba loc. Aici sunt trei lucruri importante de demonstrat. Primul, ca Sf. Petru a fost la Roma; al doilea, ca el a fost martirizat prin crucificare; al treilea, ca rastignirea s-a petrecut la Roma.

Pentru toate aceste trei aspecte marturiile cele mai evidente vin din afara Scripturii, iar argumentul cel mai puternic in acest sens este unanimitatea Parintilor tarzii ai Bisericii. La aceasta trebuie adaugate dovezile pe care le ofera sapaturile arheologice (cea mai interesanta este marea inscriptie a Sfantului Damasus care incepe cu HIC HABITASSE, probabil cea mai faimoasa inscriptie crestina), frescele din catacombe si mai ales traditia populara romana. In scrierile Parintilor Bisericii gasim de asemenea marturii indubitabile referitoare la primatul lui Petru, la stabilirea scaunului sau episcopal la Roma si la suprematia lui spirituala in toate Bisericile crestinatatii.

Cartea de fata prezinta toate sursele documentare care se refera la acest eveniment de mare insemnatate din istoria Bisericii crestine. Editia (bilingva) se bazeaza pe urmatoarele surse:

  • Lipsius, Ricardus Albertus & Maximillianus Bonnet, eds., Acta Apostolorum, Lipsiae, Hermann Mendelsohn, 1901, pp. 119-177.
  • Hieronymus - De Viris Illustribus, PL 23, col. 0607B-0609A;
  • Hieronymus - De Viris Illustribus, PL 23, col. 0615A-0619A;
Cartea "Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Spiritualitate si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Sorin-Dan Damian si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel" este de 19.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Produse similare si recomandari

Info Reiki
Constantin Gheorghita
25.00 RON
Mesaje de la maestri
Brian L. Weiss
18.00 RON
Dao, Marele Luminator
Huai Nan Zi
20.00 RON
Activarea chakrei inimii
Florin Lowndes
23.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Sorin-Dan Damian

Deocamdata in afara de "Martiriul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Sorin-Dan Damian.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter