Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness

Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness

9,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 224; Format : 140 x 210; ISBN : 978-973-675-854-6

Recenzie Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness

A supravieţuit marea ducesă Anastasia execuţiei bolşevice? S-a sinucis, într-adevăr, Marilyn Monroe sau a fost asasinată? A murit Ludovic al XVII-lea în închisoarea din Templu, la vârsta de numai zece ani? Ce se petrece, de fapt, în Triunghiul Bermudelor? Cine a fost Omul cu Masca de Fier? Cum s-a răzbunat Tutankhamon pe cei care i-au profanat mormântul? Monstrul din Loch Ness, realitate sau închipuire? Cavalerul d’Éon a fost bărbat sau femeie? Unde se găseşte comoara templierilor? Napoleon a fost otrăvit sau a murit din cauze naturale, pe insula Sfânta Elena?

Întrebari rămase multă vreme fără răspuns, subiecte care au captat atenţia publică de-a lungul timpului, suscitând curiozitatea oamenilor din întreaga lume şi provocând, uneori, scandaluri răsunătoare…

Cartea de faţă explică toate aceste enigme celebre, dar şi alte mistere mai puţin cunoscute, însă la fel de palpitante, precum asasinarea lui Agnès Sorel, favorita regelui Carol al VII-lea, elucidată la 554 de ani după moartea ei, sau afacerea Peytel, pentru care marele scriitor Balzac s-a erijat în detectiv de ocazie.

Evitând cu grijă capcana senzaţionalului şi a teoriilor fanteziste lipsite de orice temei, cei doi autori reuşesc să recreeze cu măiestrie misterul întâmplărilor, analizând totodată cu profunzimea şi seriozitatea cercetătorilor istorici argumentele şi contraargumentele fiecărei ipoteze.

Cele 22 de povestiri pline de suspans, de revelaţii şi de răsturnări de situaţie îi vor convinge şi pe cei mai sceptici cititori că realitatea bate de multe ori ficţiunea şi că istoria este, de departe, cel mai captivant roman.

Pierre Bellemare (n. 1929) este un cunoscut scriitor, romancier, prezentator de televiziune şi actor francez. În urma colaborării sale fructuoase cu Jean-François Nahmias (n. 1944), reputat istoric şi scriitor francez, au apărut mai multe romane şi volume de povestiri thriller şi poliţiste de succes, printre care Asasinii, Dosarele morţii, Nopţi de coşmar, dar şi lucrări de nonficţiune, precum Marile crime ale istoriei.

Cartea "Mari enigme ale istoriei" a fost publicata in categoria Istorie / Enigme ale istoriei si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Pierre Bellemare si a fost publicata de editura Litera International. Se poate cumpara cartea Mari enigme ale istoriei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Mari enigme ale istoriei" este de 9.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness

Produse similare si recomandari

Drumul matasii
Helmut Uhling
21.80 RON
Istoria lui Mihai Viteazul
Nicolae Iorga
23.98 RON
Sfinx. Tainele istoriei vol. I
Hans-Christian Huf
16.35 RON
Enigme ale istoriei romane, vol. 2
Paul Stefanescu
16.35 RON
Mari scandaluri financiare
Paul Stefanescu
8.72 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Pierre Bellemare

Pe langa "Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness", autorul Pierre Bellemare a publicat si Mari enigme ale istoriei : De la Masca de Fier la monstrul din Loch Ness (Hardcover).

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter