Manualul dictatorului

Manualul dictatorului

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: OPUS
Seria: Stiinte politice

Recenzie Manualul dictatorului

„Principele lui Machiavelli are un nou rival. Este Manualul dictatorului de Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith.” - Enlightenment Economics

Cum reusesc oamenii corupti sa ajunga la putere? Cum este posibil ca pe teritorii bogate in resurse naturale populatia sa traiasca la limita subzistentei? Pe baza unor exemple din epoci si zone geografice diferite – de la Iuliu Cezar pina la liderul mafiot Paul Castellano, de la administratiile Bush sau Obama pina la situatia din Pakistan –, politologii Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith incearca sa explice comportamentele abuzive caracteristice multor lideri politici sau din domeniul afacerilor. Rezultatul este o fascinanta imagine a jocului puterii, in cadrul caruia una dintre cele mai importante reguli este sa-ti rasplatesti intotdeauna sustinatorii.

„O reflectie lucida si bine argumentata asupra modului in care democratii si dictatorii isi mentin autoritatea politica. Bueno de Mesquita si Smith sint spirite enciclopedice, inspirindu-se din economie, istorie si stiinte politice pentru a-si sustine punctul de vedere.” - The Wall Street Journal

Din cuprins:

  • Regulile politicii
  • Ascensiunea la putere
  • Mentinerea la putere
  • Fura de la saraci si da la bogati
  • Obtinerea si cheltuirea banilor
  • Oamenii revoltati
  • Razboiul, pacea si ordinea mondiala
  • Ce-i de facut?
Cartea "Manualul dictatorului" a fost publicata in categoria Politica / Politica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Bruce Bueno de Mesquita, Alastair Smith, si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Manualul dictatorului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Manualul dictatorului" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2687-8
Pagini: 352
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Manualul dictatorului

Produse similare si recomandari

Interventii
Noam Chomsky
35.00 RON
Jurnal de..."front"
Ioan Mircea Pascu
45.99 RON
Rusia contraataca
Laure Mandeville
35.00 RON
Romania si Uniunea Europeana post-tratatul de la Lisabona
Vasile Puscas, Marcela Salagean
25.00 RON
Securitatea
Barry Buzan, Ole Waever, Jaap De Wilde
34.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Manualul dictatorului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Bruce Bueno de Mesquita

Deocamdata in afara de "Manualul dictatorului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Bruce Bueno de Mesquita.

Alastair Smith

Deocamdata in afara de "Manualul dictatorului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Alastair Smith.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter