Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca

Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca

Editura Curtea Veche
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Biblioterapia

Recenzie Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca

Inteligenţa emoţională şi socială, după modelul lui Bar-On, constă într-o serie de aptitudini emoţionale, personale şi sociale ce influenţează capacitatea generală a unui individ de a face faţă cu bine solicitărilor şi presiunilor cotidiene; inteligenţa emoţională se traduce prin capacitatea fundamentală de a conştientiza, de a înţelege, de a controla şi de a exprima în mod eficient emoţiile.

Până la data publicării Manualului de inteligenţă emoţională, n-a existat niciun material comprehensiv şi exhaustiv pe acest subiect. Reuven Bar-On, cel care a brevetat termenul de inteligenţă emoţională, „EQ“, şi a dezvoltat primul test care evaluează acest tip de inteligenţă, a strâns laolaltă, împreună cu James D.A. Parker, mai mulţi cercetători, academicieni şi practicieni de prestigiu, pentru a da naştere acestei lucrări remarcabile şi indispensabile pentru cei care îşi doresc să afle mai multe despre inteligenţa emoţională.

Manualul de inteligenţă emoţională este singura lucrare de anvergură dedicată studiului inteligenţei emoţionale, cuprinzând delimitări conceptuale şi clasificări, precum şi diferite studii desfăşurate prin prisma mai multor orientări teoretice. Capitolele din volumul de faţă se completează în demersul clarificării teoriei şi oferă un instrumentar larg de teste care evaluează înteligenţa emoţională în corelaţie cu alte concepte relevante.

Graţie caracterului ei interdisciplinar şi a gamei extinse de metode de cercetare prezentate, această carte, un veritabil tratat de inteligenţă emoţională, se adresează atât psihologilor în formare, cât şi oamenilor de afaceri, cadrelor didactice, clinicienilor, specialiştilor din psihologia muncii, psihiatrilor, dar şi tuturor celor interesaţi să descopere cum influenţează inteligenţa emoţională starea de bine a individului, eficacitatea sa în planurile personal şi profesional şi cum putem contribui la dezvoltarea acesteia.

Dr. Reuven Bar-On este psiholog clinician, doctor în psihologie, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Statului Texas, inventatorul termenului emotional quotient (EQ — coeficientul de inteligenţă emoţională) şi creatorul primului test de inteligenţă emoţională publicat vreodată.
Expert recunoscut pe plan internaţional şi pionier în domeniul inteligenţei emoţionale, doctorul Bar-On este fondatorul Institutului de Inteligenţă Aplicată din Danemarca şi membru al Consorţiului pentru Cercetări asupra Inteligenţei Emoţionale din cadrul Universităţii Rutgers.

Lucrările lui Reuven Bar-On au fost îndelung mediatizate în presa scrisă şi audio-vizuală, precum şi în publicaţii de specialitate şi enciclopedii. Rezultatele cercetărilor sale în domeniul inteligenţei emoţionale au revoluţionat psihologia prin descoperiri importante, precum legătura directă dintre coeficientul de inteligenţă şi performanţa în cadrul armatei şi în identificarea şi prezicerea trăsăturilor de leadership în cadrul companiilor corporatiste.
Reuven Bar-On este implicat într-un proiect de cercetare pentru programul Human Resources Development, desfăşurat în Canada pe o perioadă de 25 de ani şi pe un eşantion de 23.000 de tineri, având ca scop determinarea legăturii dintre inteligenţa emoţională şi factorii cognitivi, biomedicali, sociali şi educaţionali. Acest proiect este primul studiu de o asemenea anvergură, menit să stabilească modul de dezvoltare al inteligenţei emoţionale, precum şi factorii determinanţi ai acesteia.
Reuven Bar-On a fost nominalizat la titlul de doctor honoris causa din partea Universităţii din Pretoria (Africa de Sud), graţie contribuţiei sale valoroase în domeniul inteligenţei emoţionale.

Dr. James D.A. Parker este profesor de psihologie la Universitatea Trent din Ontario, Canada. A obţinut doctoratul în psihologie la Universitatea York din Ontario în anul 1991, iar în următorii trei ani a fost cercetător ştiinţific în cadrul Catedrei de Psihiatrie a Universităţii din Toronto. A publicat peste 100 de articole, cele mai multe axate pe relaţia dintre emoţii şi sănătate.

Este coautorul Inventarului de Coping pentru Evenimente Stresante (CISS), o metodă de evaluare a diferitelor stiluri de coping. De asemenea, este coautorul Inventarului Bar-On de Măsurare a Coeficientului Emoţional, varianta pentru adolescenţi (EQ-i: YV), publicat în anul 2000 şi reprezentând primul instrument de măsurare a coeficientului respectiv pentru copii şi adolescenţi. A colaborat la scrierea unei lucrări de referinţă, Disorders of Affect Regulation: Alexithymia in Medical and Psychiatric Illness, care a apărut în 1997 la Cambridge University Press.

Cartea "Manual de inteligenta emotionala" a fost publicata in categoria Cunoastere, autoevaluare / Cunoastere, autoevaluare si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de coord. Reuven Bar-On, coord. James D.A. Parker, si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Manual de inteligenta emotionala prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Manual de inteligenta emotionala" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-669-974-0
Pagini: 508
Format: 16,5 × 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca

Produse similare si recomandari

Trauma
Ken McClure
15.00 RON
Anotimpurile vietii
Jim Rohn
14.00 RON
Realitatea in afaceri
Guy Kawasaki
49.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

coord. Reuven Bar-On

Deocamdata in afara de "Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului coord. Reuven Bar-On.

coord. James D.A. Parker

Deocamdata in afara de "Manual de inteligenta emotionala : Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului coord. James D.A. Parker.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter