Mai bine mor decat sa spun! Rusinea

Mai bine mor decat sa spun! Rusinea

Editura Trei
29,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Psihologia pentru toti

Recenzie Mai bine mor decat sa spun! Rusinea

Ruşinea nu este asociată cu necesitate sentimentului de vinovăţie. Ruşinea, plină de amărăciune, umple universul devalorizării personale, în vreme ce culpabilitatea, în lumea greşelii, este plină de suferinţe. Aceste universuri diferite organizează stiluri relaţionale distincte. Sentimentul de a fi făcut rău provoacă strategii ale mântuirii, expierii sau autopedepsirii, în timp ce sentimentul de a fi fost devalorizat organizează relaţii de evitare, de ascundere şi crize disperate de furie.

Atunci când o persoană apropiată se simte vinovată, simţim bunăvoinţa sa copleşitoare, îi auzim cuvintele, îi observăm comportamentul de mortificare izbăvitoare, ba uneori ne simţim angoasaţi de dorinţa sa de sacrificiu. Însă atunci când intrăm în contact cu cineva suferind de ruşine, este lesne să observăm că acesta se îndepărtează de noi, ne evită privirile, ne ascunde nu se ştie ce, se teme de noi şi ne reproşează că-l înspăimântăm.

Boris Cyrulnik este neurolog, psihiatru, etolog şi psihanalist. Este cunoscut mai ales pentru dezvoltarea conceptului de rezilienţă, preluat din teoria ataşamentului. În anii 1990 a lucrat cu copii abandonaţi în orfelinatele din România. Autor prolific, în anul 2008 primeşte Premiul Renaudot pentru eseu, pentru volumul Autobiographie d'un épouvantail.

"ANOMIE Şl MEGALOPOLISURI Această slăbire a legăturilor şi nonsensul evenimentelor se observă cu uşurinţă în societăţile industriale. Admirabilele performanţe tehnologice fac să..." Continuare...

"CINE SUNT EU PENTRU CELALALT? Când eram mici, ne simţeam temători. Simpla privire a unui adult necunoscut ne înspăimânta atât de tare, încât încercam să..." Continuare...

Cartea "Mai bine mor decat sa spun! Rusinea" a fost publicata in categoria Psihologie / Psihologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Boris Cyrulnik si a fost publicata de editura Trei. Se poate cumpara cartea Mai bine mor decat sa spun! Rusinea prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Mai bine mor decat sa spun! Rusinea" este de 29 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-707-587-1
Pagini: 240
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Mai bine mor decat sa spun! Rusinea

Produse similare si recomandari

Prin perdea
Aurora Liiceanu
27.95 RON
Cum functioneaza mintea
Pinker Steven
49.90 RON
Vocabularul psihologiei
Leonard Gavriliu, Henri Pieron
38.04 RON
Despre sensul piedicilor
Jaap van de Weg
10.00 RON
Psihosociologia manageriala
Elvira Nica
48.00 RON
Cei sase stalpi ai increderii in sine
Nathaniel Branden
35.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Mai bine mor decat sa spun! Rusinea. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Boris Cyrulnik

Boris Cyrulnik a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, O minunata nefericire, Murmurul fantomelor, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter