Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica

Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica

22,96 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Critica si istorie literara

Recenzie Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica

Indiferent de deceniul, ideologia sau problematica pe care o investigheaza, indiferent ca se ocupa de reprezentarile transversale (la fixarea carora participa operele mai multor scriitori) sau de cele individuale (care angajeaza doar opera unui singur autor), eseurile Sandei Cordos traseaza o harta a literaturii romane postbelice, evidentiind ideologii literare si reprezentari comunitare acute si de neignorat, si dau seama, astfel, de forta de reprezentare a literaturii, ca si de puterea de seductie a lumii asupra careia se exercita, cu atit mai seducatoare (intr-o ecuatie proprie artei) cu cit este mai primejdioasa.

„Sanda Cordos are acel har al formularilor memorabile ce vine din misterul talentului pe care nu-l poate substitui nici o tehnica de redactare, oricit de bine deprinsa. Radicalismul nu lipseste , dar fara a fi unul cliseizat si declarativ, susceptibil de conformism; e un atribut al cercetarii temeinice, duse pina la „radacina” lucrurilor, inclusiv in privinta datelor si faptelor de istorie literara.” - Mircea Iorgulescu

„Sanda Cordos traieste cu cartile, traieste cartile. Sanda Cordos chiar vibreaza, nu se preface. Din acest punct de vedere, al vibralitatii, ea e, poate, adevaratul si singurul urmas al lui Lucian Raicu. Si asta cu atit mai mult cu cit si pe Sanda Cordos o impresioneaza fondul de umanitate al operei, iradianta ei sufleteasca, nu mofturile si sofisticariile. O critica deodata calda si severa nu-i reuseste decit Sandei Cordos – ultimul critic roman cu inima si care profeseaza fata de literatura o dragoste cu discernamint.” - Al. Cistelecan

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Lumi din cuvinte", publicata in 2 categorii, Beletristica / Critica literara, Beletristica / Literatura romana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 30.12.2017. A fost scrisa de Sanda Cordos si a fost publicata de editura Cartea Romaneasca. Se poate cumpara cartea Lumi din cuvinte prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Lumi din cuvinte" este de 22.96 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-23-2963-4
Pagini: 200
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica

Produse similare si recomandari

Teodoreanu Reloaded
Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici
25.00 RON
Probleme vitale
Constantin Dobrogeanu - Gherea
11.90 RON
Literatura in pericol
Tzvetan Todorov
14.90 RON
Educatia in spectacol. Protagonist: Solomon Marcus
editor Lavinia Spandonide
35.00 RON
Mituri literare moderne si postmoderne
Virgil Soptereanu
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Sanda Cordos

Deocamdata in afara de "Lumi din cuvinte : Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Sanda Cordos.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter