Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)

Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)

Editura Vox
40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Alternative

Produsul nu mai exista pe piata. Putem sa va oferim alte variante ale aceleiasi carti:

Info

Recenzie Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)

Acest produs nu se mai gaseste in oferta editurii. Titlul a fost reeditat sub forma unui singur volum. Pentru a achizitiona acest produs click aici Legendele Olimpului. Editie 2011

Legendele si povestile apartin tuturor. Importanta este insa talmacirea lor, iar Alexandru Mitru ne-a oferit o versiune minunata, de neuitat si chiar de neegalat. Cartile lui Alexandru Mitru nu se adreseaza in exclusivitate copiilor; adultii din prezent isi amintesc cu placere basmele si legendele mitologice povestite simplu, placut, dar cu acuratete de acesta.

Structurata in doua volume ("Zeii" si "Eroii"), aceasta carte va zugravi cititorilor imaginea de legenda a unor timpuri demult apuse.

Volumul I - Zeii

Zeus este stapanul intregului Olimp si al pamantului, fiind necrutator de exemplu cu Prometeu care aduce focul pe pamant oferind caldura si o noua viata, cu pamantenii carora le trimite bolile, nenorocirile si toate relele in Cutia Pandorei, dar si fata de alti zei care nu se supuneau orbeste lui. Tot Zeus pacaleste mai multe pamantence, avand cu ele nenumarati copii, desi era casatorit cu Hera.

Poseidon devine stapanul apelor, tuturor marilor si oceanelor, si se casatoreste cu o frumoasa nimfa Amfitrita rezultand Triton.

Hadesera stapanul Infernului, al mortii si-al umbrelor, era posac si nesuferit avea un monstru la poarta Tartarului ce se numea Cerber. Hades se casatoresta cu Persefona, pe care o rapeste, aceasta fiind fiica zeitei Demetra.

Hestia era considerata focul caldelor camine, focul pe care ardeau jertfele, focul care insemna iubirea. Hestia ramane-n veci fecioara neprihanita, avand grija de casele bietilor muritori.

Demetra era zeita belsugului si a recoltei facand ogoarele si livezile sa dea roade, umpland casele pamantenitor cu bucate.

Hera devine sotia lui Zeus daruindu-i acestuia copii si bineinteles face mai mult rau decat bine, ca majoritatea zeiilor olimpului,incercand o data sa-l rastoarne pe Zeus.

Palas Atena era zeita intelepciunii, ocrotitoarea eroilor in batalii priceputa la arte si mestesuguri:scultptura, arhitectura, pictura,broderia si tesaturile de mana dar i-a invatat pe vechii atenieni sa cultive maslinul.

Apolo era zeul muzicii de o frumusete si mandrie iesita din comun, cel mai iubit dintre fii lui Zeus.

Artemis era zeita vanatoarei, sora marelui Apolo zeita ce ramane casta si care umbla in paduri cu 20 de nimfe cu ea.

Hermes avea vorba iscusita era bun la toate, talhar, primind de la Zeus in seama gimnastica, tineretea si sanatatea.

Afrodita primise de la Zeus iubirea, viata si frumusetea avandu-l copil pe Eros care umbla cu arcul in spate si care avea in tolba doua feluri de sageti: unele de aur inmuiate in foc si miere iar altele de plumb inmuiate in otrava.

Hefaistos era zeul mestesugului, locuia in mare si era fiul lui Zeus si al Herei, slut si schilod, casatorit cu zeita frumusetii Afrodita, care-l insela cu Ares

Ares era zeul razboiului, se povesteste ca era chipes, dibaci dar ticalos.

Dionisos era zeul vinului, al dansului si al dezmatului, umbland prin lume cu nimfe si satiri sa imprastie vita de vie si sa petreaca la nesfarsit.

Volumul II - Eroii

Perseu este fiul lui Zeus si al pamantencei Danae. Printre ispravile sale amintim rapunerea Meduzei, infrangerea marelui Atlas, omorarea monstrului lui Poseidon, invingerea lui Fineu si altele.

Heracle este fiul lui Zeus si al Acmenei, cel mai cunoscut si viteaz dintre eroii antici. Se mai numea si Alcide. Datorita geloziei sotiei lui Zeus, Hera, acesta va fi blestemat, ucigandu-si sotia si copii. Devine sluga unui rege care il obliga sa indeplineasca 12 munci, in speranta ca isi va pierde viata. Printre faptele sale eroice se numara rapunerea leului din Nemeea, lupta cu Hidra, infrangerea pasarilor stimfaliene, vanarea caprioarei zeitei Artemis, uciderea mistretului din Erimant, curatarea gunoiului din grajdurile lui Augias, prinderea taurului lui Poseidon, aducerea cailor lui Diomede, lupta cu amazoanele pentru cingatoarea Hipolitei, adunarea vacilor lui Gerione, rapirea cainelui Cerber, infrangerea lui Nereu, eliberarea lui Prometeu, aducerea merelor de aur, etc.

Tezeu este fiul lui Poseidon si al Etrei. De tanar dobandeste sabia si sandalele lui Egeu. El este cel ce ii invinge pe Sciron si Procust, ajungand regele Atenei.

Dedal este artistul care construieste niste aripi de ceara si zboara, impreuna cu fiul sau Icar, dar tanarul se apropie prea mult de Helios, de soare, si aripile i se topesc, murind insotit de lacrimile tatalui indurerat.      Belerofon imbanzeste calul inaripat Pegas, invinge Himera, ii cere socoteala lui Zeus, urcand spre Olimp, care inspaimantat de figura lui, ii ordona lui Hermes, vulturul, sa il muste pe Pegas. Calul se scutura de durere, iar Belerofon cade din sa si moare in Corint unde i se ridica un monument de piatra.

Asclepio este fiul lui Apolo si al Coroniei. Este inzestrat cu puteri supranaturale, de a vindeca boli si de a invia morti. Hades, zeul intunericului, ii cere lui Zeus sa-l loveasca cu focul ceresc. Acesta moare si ajunge pe bolta cereasca sub forma unei constelatii.

Ulise era casatorit cu Penelopa, avand un copil Telemah. A fost obligat de soarta sa poarte razboaie lungi, sa-si demonstreze vitejia prin invingerea Ciclopului Polifen si multe altele. Una din cele mai cunoscute legende despre el, se refera la arderea Troiei pana la temelii, folosind siretlicul calului de lemn, binecunoscutul cal troian.

Ahile casatorit cu frumoasa Elena, din Troia, se remarca prin batalia dusa cu amazoanele, prin puterile de semizeu, datorita spalarii sale in raul Stix, de catre mama sa la nastere. Era de neinfrant, dar Apolo cunoaste secretul sau, si anume faptul ca nu putea fi ranit cu arma decat in calcai, deoarece, cand a fost scaldat, a fost tinut de calcai. Mai mult decat atat, nu putea pieri de arma vreunui muritor, chiar daca il nimerea in calcai, decat ajutat de un zeu. Astfel, Paris, sustinut de Apolo il va invinge pe marele Ahile.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)", publicata in 3 categorii, Beletristica / Beletristica, Carti pentru copii / Povesti, Beletristica / Memorialistica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Alexandru Mitru si a fost publicata de editura Vox. Se poate cumpara cartea Legendele Olimpului (vol. I + vol. II) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Nr. Volume: 2
Limba: ro

Pret Legendele Olimpului (vol. I + vol. II)

Produse similare si recomandari

Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON
Obsesiile antihristilor moderni
Petre Dogaru
29.98 RON

Comentarii si recenzii

1. Legendele Olimpului (vol. I + vol. II) de rolea anca la 09.12.2011

O carte foarte frumoasa de care nu te plictisesti nici o secunda si pe care nu te mai saturi sa o citesti

Adaugati o recenzie

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Legendele Olimpului (vol. I + vol. II). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Alexandru Mitru

Alexandru Mitru a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Cantecul Columnei. Editia a III - a, Din marile legende ale lumii, In tara legendelor. Editia a IV - a, Legendele Olimpului. Editie 2011, Palatul de argint. Editia a III - a, Basmele marii, CARTE DE POVESTI - VOL. III, Palatul de argint, Povesti cu talc. Editia a IV - a, Povesti despre Pacala si Tandala, dintre care primele 5 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter