Labirintul lumii I. Pioase amintiri

Labirintul lumii I. Pioase amintiri

Editura Univers
26,91 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Volumul 1 din seria Labirintul lumii

Recenzie Labirintul lumii I. Pioase amintiri

Marguerite Yourcenar îşi începe acest prim volum din trilogia Labirintul lumii cu povestirea unei naşteri: a sa.

De aici pornesc întrebările. Cine a fost mama ei, moartă aproape imediat după naştere? Cine a fost tatăl ei? Ce mai poate afla, peste trecerea timpului, despre familiile părinţilor săi? Cronică a unor oameni şi a locurilor în care ei se succed precum straturile geologice, Pioase amintiri îmbină desăvârşit memorialistica şi arta romanescă, iar cititorul atent poate întrezări, în filigran, izvoarele romanelor care i-au adus celebritatea autoarei: Alexis, Piatra filozofală sau Memoriile lui Hadrian.

„Istoric-poet“, cum se definea ea însăşi, autoare de romane,  povestiri şi eseuri, Marguerite Yourcenar (8 iunie 1903 – 17 decembrie 1987), s-a născut la Bruxelles, dintr-o mamă belgiană şi un tată francez provenind dintr-o veche familie aristocratică.  Crescută în Franţa, a călătorit în Elveţia şi Italia, înainte de a se stabili în Statele Unite ale Americii.

Marguerite Yourcenar şi-a publicat primul roman, Alexis, în 1929.  Romanul  Memoriile lui Hadrian, apărut în 1951, i-a adus un imens succes scriitoarei, confirmat mai târziu de Piatra filosofală (1968, Prix Femina 1968). În 1979  a devenit membră a Academiei Regale de Limba şi Literatura Franceză din Belgia.

A fost prima femeie primită  în Academia Franceză, în 1980, şi a  fost  distinsă de-a lungul carierei sale cu numeroase premii,  printre care Premiul Academiei Franceze în 1977 şi Premiul Erasmus în 1983.

Cartea "Labirintul lumii I. Pioase amintiri" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 30.12.2017. A fost scrisa de Marguerite Yourcenar si a fost publicata de editura Univers. Se poate cumpara cartea Labirintul lumii I. Pioase amintiri prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Labirintul lumii I. Pioase amintiri" este de 26.91 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-99931-13-23-2
Pagini: 304
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Labirintul lumii I. Pioase amintiri

Produse similare si recomandari

Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON
Obsesiile antihristilor moderni
Petre Dogaru
29.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Labirintul lumii I. Pioase amintiri. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Marguerite Yourcenar

Marguerite Yourcenar a publicat inca 9 carti prezente in libraria noastra, Labirintul lumii II. Arhivele Nordului, Labirintul lumii III. Ce? Eternitatea, Povestiri orientale (audiobook), Ca o apa care curge, Ca o apa care curge (Top 10), Cu ochii deschisi : Convorbiri cu Matthieu Galey, Lovitura de gratie, Memoriile lui hadrian, Memoriile lui hadrian, dintre care primele 3 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Labirintul lumii

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter