Labirint fara minotaur

Labirint fara minotaur

16,20 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 978-973-1925-02-8;An aparitie: 2008;Format: 13x20 cm;Nr. pagini: 190

Recenzie Labirint fara minotaur

„De ce fara minotaur? Fiindca literatura, din perspectiva mea, este un labirint, iar inaintarea in ea, una plina de pericole, topite insa in pura iridiscenta. Un labirint, dar unul radios, menit sa atraga atentia asupra infinitatii de jocuri ascunse in textul literar. Jocuri care te prind (mai bine-zis te seduc), doar ca sa te poti elibera, sa fii vazut in mijloc, schitand un salut triumfator – poate spre niste prieteni nevazuti. Cu nimic altceva in jur decat pietre incinse, incrustate cu nestemate. Nevoit sa mergi mereu inainte, lasi averea asta altcuiva, n-o poti lua cu tine – sensul e sa iesi din labirint cu totul nud (neatins de prejudecati ori de clisee), fara cicatrici literare, literatura sa fie pentru tine o poarta, nu o temnita. Ea poarta, intr-adevar, in sine, aceasta imensa generozitate. Niciun minotaur care sa te sfasie, doar picurul de miere al bucuriei lecturii, pe lespezile arse de soare: suntem la amiaza, atenti, vigili (minotaurul ar fi doar creatia noastra). Senzatia de deschidere daruita de literatura sta deci la originea acestei carti, mai degraba un sinuos autoportret de cititor (nu atat narcisiac, cat fidel siesi) decat o lucrare sistematica. Un chip caleidoscopic, conturat din capricii reunite, firesc, ca rasplata pentru a fi urmarit cu incredere traiectoria neregulata a lecturii – sinuozitate nelipsita totusi de un simt al unitatii, tradus in meditatia continua asupra unor notiuni precum familiaritate si alteritate, a relationa ori a insolita.” Simona Grazia Dima


„De multi, foarte multi ani, ani ai activitatii mele carturaresti, resimt nevoia unui ghid bine armat, sintetic si, totodata, artistic, seducator, privind fenomenul literar de stricta contemporaneitate. Revivificator al apetentei pentru poezie. Furat de vartejul intamplarilor lumii, de baletul cosmic al realitatilor imediate, tu, omule, te descoperi mai sarac, pagubit de indiferenta – la inefabil, transcendent si, desigur, rafinament. Te mai poti regasi si reechilibra? Nu-i vorba de remedii, ai nevoie de placerea lecturii, de magia cuvintelor, de acel scump (paradoxal, la indemana!) nectar al Poeziei, uneori de umbra inmiresmatului Tei sub care se arcuiesc leaganele de lumina ale judecatii critice, noduri ale unei intelegeri tridimensionale a operei artistice. Arareori ai prilejul de a te bucura de asemenea daruri. Cartea de fata e unul dintre ele. Am iesit deci reconfortat – mai tehnic si mai exact spus: reconditionat – din Labirint(ul) fara minotaur, fermecatorul, dar atent analiticul volum de eseuri si comentarii critice al poetei-cercetatoare Simona-Grazia Dima, caruia, la despartirea de larg cuprinzatoarea-i materie, ma incumet sa-i numesc calitatile de prelegere colocviala, de eseu, de confesiune intelectuala revelatoare si multisemantica, in capitole cu derulare narativa patetica, acel patetism discret, specific romanului. Un atare demers, aflat la cumpana dintre cercetarea riguroasa a tuturor articulatiilor Operei, a spatiului Ei originar, si trairea infiorata, in profunzime, a efectelor poetice dintre cele mai alese, demers al unui cititor indragostit tinereste de obiectului studiului sau, este o performanta pentru care admiratia mea n-are suficiente cuvinte de lauda. Daca ar fi sa aleg o singura piesa din multimea studiilor exemplare inserate in logiile labirintului, m-as opri, negresit, la amplul amfiteatru-introducere (cu savante si incantatoare informatii) in literatura mistica a Islamului, in care Simona-Grazia Dima, condusa de un arsenal cultural cu desavarsire stapanit, reveleaza forta expresiva a textelor, acea nestemata indicand luminos nu atat definitii si etichete, cat calea spre Absolut.” Mircea Horia Simionescu

 

Cartea "Labirint fara minotaur" a fost publicata in categoria Stiinte / Filologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Simona Grazia Dima si a fost publicata de editura Ideea Europeana & EuroPress Group. Se poate cumpara cartea Labirint fara minotaur prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Labirint fara minotaur" este de 16.2 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Labirint fara minotaur

Produse similare si recomandari

Desertul pentru totdeauna
Octavian Paler
34.95 RON
Gandeste
Simon Blackburn
29.90 RON
 Fictiunea postmodernista
Brian McHale
29.66 RON
Interpretare si rationalitate
Paul Cornea
33.30 RON
Identitatea axiologica a culturii
Cruceru Dan
24.30 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Labirint fara minotaur. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Simona Grazia Dima

Deocamdata in afara de "Labirint fara minotaur", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Simona Grazia Dima.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter