Jurnalul unui psihopat

Jurnalul unui psihopat

Editura Art
28,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Biblioteca Ideala

Recenzie Jurnalul unui psihopat

Venedikt Erofeev este faimos în primul rând pentru poemul în proză Moscova-Petuşki. Iar în al doilea rând pentru că este un poet teribil, nonconformist, incomod, aşa cum reiese cel mai bine din Jurnalul unui psihopat, momentul când a început să devină scriitor.

Exmatriculat de la Universitatea din Moscova, revoltat împotriva sistemului reprezentat de Soso (porecla lui Stalin), Erofeev scrie, bea, vorbeşte despre marginalii acestui sistem şi dramele lor sordide, întunecate, psihopate. Dar nu o face de dragul aurei de nonconformist şi periferic, pentru că dacă aceste 5 caiete ar fi fost descoperite l-ar fi costat mult mai mult decât o exmatriculare.

Ceea ce salvează rândurile lui negre, lunatice şi fără îndoială poetice e universalitatea ideii că lumea e teatru, un teatru de multe ori absurd, sinistru, în care actorii ajung să se mişte spasmodic şi fără sens. Iar dramele lor bat viaţa sau se bat cu ea.

Într-un interviu pentru revista Kontinent, Venedikt Erofeev declara că a început să scrie cu adevărat din anul 1956, la sfârşitul primului an de facultate la Universitatea de Stat din Moscova.

Cu toate acestea, cele cinci caiete care alcătuiesc Jurnalul unui psihopat, acoperind perioada dintre 14 octombrie 1956 şi 16 noiembrie 1957, sunt încredinţate celui mai bun prieten cu rugămintea de a nu fi publicate decât după moartea sa.

Bântuit de temele obsesive ale postmodernismului - violenţă, sex, absurd, rău şi moarte - Jurnalul lui Erofeev aşază în rama ficţiunii trimiterile la persoanele şi evenimentele reale, adresându-le cititorilor o provocare etică şi estetică. Într-un joc permanent de intertextualitate şi textualism, monologul polifonic antrenează o varietate de stiluri şi de citate care par să spună că lumea este teatru, iar omul, un actor pe scenă.

Dincolo însă de aura intens teatrală, Jurnalul uni psihopat ne face martorii unui moment fascinant: naşterea unui scriitor.

Cartea "Jurnalul unui psihopat" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura rusa si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Venedikt Erofeev si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Jurnalul unui psihopat prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Jurnalul unui psihopat" este de 28.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-973-124-405-1
Pagini: 352
Format: 12 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Jurnalul unui psihopat

Produse similare si recomandari

Livada de visini
Anton Pavlovici Cehov
9.00 RON
Primul cerc vol. I + II
Aleksandr Soljenitin
79.00 59.00 RON
Drumul
Vasili Grossman
27.95 RON
Proza rusa contemporana
Antoaneta Olteanu
45.00 RON
Demonii
F.M. Dostoievski
55.00 RON
Casa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka
Aleksandr Soljenitin
22.90 20.50 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Jurnalul unui psihopat. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Venedikt Erofeev

Deocamdata in afara de "Jurnalul unui psihopat", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Venedikt Erofeev.

Biblioteca Ideala

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter