Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia : Editie cartonata

Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia : Editie cartonata

Editura Polirom
54,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: HORS COLLECTION

Recenzie Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia : Editie cartonata

In vara anului 2002, in arhivele Manastirii „Sf. Ana” Rohia a fost descoperita o dactilograma – din pacate, incompleta – continind o varianta a Jurnalului fericirii. Prima intrebare care s-a pus a fost: era vorba de varianta a doua a Jurnalului fericirii sau de o a treia varianta, rezultata din dorinta autorului de unificare a primelor doua? Un singur lucru era cert: aceasta varianta era diferita de cea publicata in 1991 la Editura Dacia (si reluata apoi in alte opt editii).

Jurnalul fericirii a avut un destin dramatic inainte de 1989. Scris intre anii 1969 si 1971, a fost confiscat de Securitate pe 14 decembrie 1972, dar in 1975 i-a fost restituit autorului, in urma unui memoriu. Intre timp insa Steinhardt rescrisese din memorie Jurnalul. Ulterior, el a trimis copii ale celor doua variante mai multor prieteni, inclusiv Monicai Lovinescu si lui Virgil Ierunca. Acestora le-a marturisit si ca intentiona sa unifice cele doua variante – acesta fiind cel mai puternic argument in sprijinul ideii ca dactilograma de la Rohia reprezinta varianta-sinteza a primelor doua.

„Care ar fi, pe scurt, diferentele dintre aceasta varianta inedita a Jurnalului fericirii si varianta publicata? In primul rind, o alta ordonare a blocurilor textuale. Jurnalul fericirii, fiind scris apres coup, «bulversind» cronologia, lasa posibilitatea unor astfel de reordonari, recombinari, dislocari, inversari, redistribuiri, repozitionari, extensii, contrageri etc. Un joc textual flexibil, de tip puzzle (sau, mai degraba, de tip Rubik), aproape joycean, care este totodata si un joc al rememorarii. In al doilea rind, o rescriere, o reformulare a pasajelor comune ori comparabile. Nu in ultimul rind, prezenta unor fragmente inexistente in prima varianta, deci cu adevarat inedite...” - George Ardeleanu

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia", publicata in 3 categorii, Beletristica / Corespondenta, Beletristica / Jurnale, Beletristica / Memorialistica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Nicolae Steinhardt si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia" este de 54.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Limba: ro

Pret Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia : Editie cartonata

Produse similare si recomandari

Primejdia marturisirii
Pintea Ioan, Steinhardt N.
36.95 RON
Scrisori rupte
Rabindranath Tagore
34.00 RON
Corespondenta 1946-1959
Albert Camus, Rene Char
32.99 RON
Scrisorile divinei marchize
Rabutin Chantal
9.90 RON
Timp al inimii. Corespondenta
Paul Celan, Ingeborg Bachmann
29.90 RON
Rapsodia epistolara. Volumul II
Anton Golopentia
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia : Editie cartonata. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Nicolae Steinhardt

Nicolae Steinhardt a publicat inca 11 carti prezente in libraria noastra, Daruind vei dobandi. Cuvinte de credinta, In genul... tinerilor, Articole burgheze (editie cartonata), Critica la persoana intai : Editie cartonata, Eseu despre o conceptie catolica asupra iudaismului : Iluzii si realitati evreiesti, Eu insumi si alti cativa, Geo Bogza : Un poet al Efectelor, Exaltarii, Grandiosului, Solemnitatii, Exuberantei si Patetismului, Incertitudini literare. Editie cartonata, Jurnalul fericirii, Prin altii spre sine. Editie cartonata, Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter