Jurnal rusesc

Jurnal rusesc

Editura RAO
39,99 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Biblioteca John Steinbeck

Recenzie Jurnal rusesc

"Jurnal rusesc" - descrierea călătoriei de 40 de zile în Uniunea Sovietică, între 31 iulie şi mijlocul lui septembrie 1947 - a fost publicat în aprilie 1948, după ce mai multe fragmente au apărut în New York Herald Tribune şi în Ladies - Home Journal.

"Jurnal rusesc" este cu mult mai bine scris decât majoritatea. - Sterling North exprima aceeaşi părere: Se pune întrebarea: cât de superficiale pot deveni cărţile despre Rusia...

Steinbeck, în mod deliberat şi conştient, desigur, evită contextul istoric, abordarea politică şi analiza profundă, după cum ţine să le amintească mereu cititorilor. "Jurnal rusesc" este o carte importantă în canonul Steinbeck, mult mai importantă decât s-a scris până acum.

Luat aşa cum este şi nu pentru ceea ce nu reuşeşte să facă, textul lui Steinbeck surprinde cu sensibilitate un moment din istoria sovietică, conform intenţiei autorului.

Vinietele zugrăvite cu grijă ale lui Steinbeck, ca şi fotografiile lui Capa, reprezintă reacţia lui emoţională faţă de o ţară şi un popor doborâte de război, nutrite cu propagandă, cărora li se refuză libertatea de expresie şi convinse de adevărul reacţiilor lor programate.

Dar, în ultimă instanţă, ruşii sunt oameni, oameni ca toţi ceilalţi.

"Sunt unii care se urca pe ziduri. De sărbători, slujba se ţine în biserica veche. Oamenii vin în pelerinaj de la mulţi kilometri pentru a asista la slujba, iar noaptea biserica pare..." Continuare...

"Uniunea Scriitorilor din Tbilisi ne invitase sa participam la o mica recepţie. Trebuie sa recunoaştem câ eram carii înspăimântaţi, fiindcă asemenea întâlniri tind..." Continuare...

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Jurnal rusesc", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura americana, Beletristica / Roman istoric, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de John Steinbeck si a fost publicata de editura RAO. Se poate cumpara cartea Jurnal rusesc prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Jurnal rusesc" este de 39.99 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 9789735401924
Pagini: 256
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Jurnal rusesc

Produse similare si recomandari

Alice in tara minunilor
Lewis Carroll
10.00 RON
Polca bastarzilor
Stephen Wright
29.90 RON
Povestiri inedite
William Faulkner
46.00 RON
Viziuni din viitor
Timothy Zahn
30.00 RON
Pastorala americana
Philip Roth
44.95 RON
The Year's Best Fantasy and Horror (Vol. 3)
Ellen Datlow
45.90 44.90 RON
Soareci si oameni
John Steinbeck
34.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Jurnal rusesc. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

John Steinbeck

John Steinbeck a publicat inca 14 carti prezente in libraria noastra, Joia dulce, Soareci si oameni, Cartierul Tortilla, Fructele miniei , In Dubious Battle, Nopti fara luna , Pasunile raiului, Perla, Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea, Strada sardinelor, The pastures of heaven, The Pearl, The Red Pony, The Winter of Our Discontent, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Biblioteca John Steinbeck

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter