Jubileul Regelui

Jubileul Regelui

Editura Curtea Veche
40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Credite fotografice: Arhiva Familiei Regale a României Fotografiile de la paginile 34-35 Cristian Coposesc
Colectia: In afara colectiilor

Recenzie Jubileul Regelui

Mai întâi a fost, desigur, caracterul unic al aniversării de 90 de ani a tatălui meu, Regele Mihai. Când, anul trecut, Principele Radu şi cu mine am avut prima întâlnire cu echipa Palatului Elisabeta pentru a pune pe hârtie şirul celebrărilor, ne-am dat seama cu toţii că va fi munca cea mai frumoasă, mai înălţătoare, şi că vom pregăti cea mai plină de semni­ficaţii sărbătoare trăită la Palatul Elisabeta, de la venirea noastră în ţară, în mai 2001.

Cel mai longeviv om de Stat din întreaga istorie a României, singurul rege al lumii care a supravieţuit 84 de ani propriei încoronări, singurul şef de Stat în viaţă care a condus ţara şi armata ei în al Doilea Război Mondial – acesta este Regele Mihai.
Au venit la sărbătoarea Regelui invitaţi din ţară şi din toate colţurile Europei, din Rusia, Bulgaria şi Serbia, ori din Marea Britanie, Franţa şi Portugalia. Au fost prezenţi musafiri din America şi din Orientul Mijlociu. Personalităţi regale şi politice, ştiinţifice şi artistice, militare şi diplomatice, din domeniul economic şi din cel educaţional, oameni de toate vârstele şi de toate religiile au adus, la Bucureşti, omagiul lor unui om care defineşte, prin curajul şi credinţa sa, prin ţinuta morală şi publică, un întreg secol românesc.

Dar, mai apoi, a fost extraordinara primire din partea societăţii româneşti. Ştiam că exemplarei prezenţe a Regelui, de-a lungul deceniilor, alături de Naţiunea lui, nu i se putea răspunde altfel decât cu iubire şi respect. Mai ştiam că, în ultimii ani, efortul Familiei Regale de a fi utilă ţării a adus recunoaştere şi apreciere din partea societăţii româneşti.
Dar nici unul dintre noi nu a crezut că întreaga suflare românească va vibra astfel la Jubileul de 90 de ani al Majestăţii Sale Regelui.

A fost mai mult decât încredere, admiraţie şi respect. A fost un fel de zid al afecţiunii şi al nevoii de Rege, ridicat pentru a ocroti ceva de care avem noi înşine, ca Naţiune, nevoie. Un om care să ne reprezinte demnitatea, mândria şi speranţa.

Toţi colaboratorii noştri au depus un efort admirabil pentru reuşita celebrărilor din întreg anul 2011. Ne-am gândit că munca a doi dintre ei ar putea fi oferită, cu folos, cititorilor, sub forma unui album de fotografii al Jubileului, publicat imediat după încheierea festivităţilor.
Ioan-Luca Vlad şi Daniel Angelescu, primul prin textul său, al doilea prin imaginile sale, vă oferă o poveste fascinantă a ceea ce s-a întâmplat în mai, octombrie şi noiembrie 2011, când Regele nostru a împlinit 90 de ani.
Ei fac parte dintr-o echipă în mare parte tânără, plină de suflet şi de competenţă, formată din Constanţa Iorga, Ion Tucă, Sandra Gătejeanu, Cristina Parii, Radu Ghină, Alexandru Oprean, Mircea Suciu, Liana Greavu, Costin Semen, Sebastian Brânzaş, Florin Seuşan, Eugenia Ilie, Viorica Călin, Roxana Tache, Elena Ignat, Dan Geicu, Tincuţa Cudinov, Dorina Dumitru, Ion Ştefan, Decebal Rădulescu, Valentin Brînzilă, fără de care Jubileul nu ar fi putut avea loc. Lor li s-au alăturat aproape 40 de studenţi şi tineri voluntari, care poartă cu mândrie, la toate evenimentele regale, numele de Honorary Equerries, adică Scutieri de Onoare.

Au mai fost o serie de personalităţi, companii şi furnizori ai Casei Regale, care au oferit cu generozitate munca lor, pentru a face Jubileul cu adevărat de neuitat. Ei au fost generoşi şi atenţi, plini de energie creatoare şi de entuziasm. Ne-au stat alături importante instituţii ale Statului.
Regina şi surorile mele, alături de Principele Radu, de mine şi de toată familia, vă mulţumim că împărtăşiţi bucuria amintirii acestei aniversări definitorii pentru Coroana României, pentru istoria, prezentul şi viitorul ţării. - Margareta, Principesa Moştenitoare

Cartea "Jubileul Regelui" a fost publicata in categoria Arta / Albume si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu, si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Jubileul Regelui prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Jubileul Regelui" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-606-588-261-4
Pagini: 162
Format: 22 x 21,7 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Jubileul Regelui

Produse similare si recomandari

Arta, Stil, Costum
Adina Nanu
69.51 RON
Consemnari coregrafice
Catalin Caracas, Vivia Sandulescu
49.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Jubileul Regelui. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Ioan-Luca Vlad

Deocamdata in afara de "Jubileul Regelui", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Ioan-Luca Vlad.

Daniel Anghelescu

Deocamdata in afara de "Jubileul Regelui", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Daniel Anghelescu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter