Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii

Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii

Editura Polirom
24,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU

Recenzie Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii

Elementul comun al studiilor ce compun volumul – aparute in diverse publicatii intre anii 1975 si 1980 – este fenomenologia cu multiple fatete a gnozei. Desi intre Grecia antica si epoca lui Mihail Bulgakov s-a scurs mult timp, desi speculatiile incarcate de pesimism ale lui Empedocle si Maestrul si Margareta par separate de un abis, in masura in care si unul, si celalalt cauta un raspuns la intrebarea „de unde vine raul?”, e legitim sa le compari concluziile pentru a vedea daca intre ei exista sau nu vreo asemanare. In opinia lui Culianu, amindoi sint dualisti si nihilisti, si intrucit nihilismul reprezinta destinul Occidentului modern, autorul exploreaza Antichitatea tirzie, Renasterea si romantismul pentru a arunca o lumina noua asupra citorva momente ale acestui destin.

„Intre anii 1974 si 1979, cercetarea lui Culianu a dezvoltat aproape in intregime tematica «Mircea Eliade», a epuizat principalele izvoare ale temelor despre «religie si putere», a pus fundatiile altor doua teme majore, «gnozele dualiste» si «ascensiunea sufletului in Antichitatea tirzie si in Evul Mediu», si a folosit, desi dintr-o perspectiva heideggeriana care avea sa se atenueze pina in 1984, cadrul teoretic al dinamicii civilizatiilor dezvoltat in Eros si magie in Renastere.” - Eduard Iricinschi

Cartea "Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii" a fost publicata in categoria Filosofie / Filosofie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Ioan Petru Culianu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii" este de 24.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2830-8
Pagini: 248
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii

Produse similare si recomandari

Convingeri si idei
Charles Sanders Peirce
11.90 RON
Filozofia vinului
Massimo Dona
25.00 RON
Despre om si societate
Thomas Hobbes
11.90 RON
Facerea - Tratat despre spirit
Corneliu Mircea
50.00 RON
Din cronica filosofiei romanesti
Ion Petrovici
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Studii romanesti II. Soarele si Luna. Otravurile admiratiei, Dictionar al religiilor, Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata, Jocul de smarald, Jocul de smarald (Top 10). Editie 2011, Tozgrec.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter