Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)

Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)

40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)

... prin maniera tratării, autorul îşi îndeamnă cititorul să gândească şi să aleagă singur între variantele cele mai plauzibile.
... îi invit pe cititori să urmeze atât de interesanta istorie care se ordonează cronologic în această carte şi care aduce multă noutate pentru înţelegerea  evenimen-telor în care a fost implicată fosta provincie între ultimul sfert al secolului al III-lea şi începutul celui de al VII-lea.
- prof. univ. dr. Alexandru Barnea

La propunerea Editurii „Cetatea de Scaun”, am unificat într-un singur volum cele două cărţi apărute în 2008 şi 2010, care au tratat două etape din istoria militară a Daciei post-romane, 275-376 şi 376-614. Lucrarea de faţă cuprinde unele corecturi şi adăugiri.

Acest volum îşi propune să reconstituie istoria miliară a perioadei dintre abandonarea provinciei Dacia şi retragerea ultimelor elemente ale puterii militare romano-bizantine de pe frontiera dunăreană, în al doilea deceniu al secolului al VII-lea. Prin Dacia înţelegem tot spaţiul mărginit de Tisa, Dunăre şi Nistru, care înainte de cucerirea romană a fost populat de triburile denumite convenţional de istoricii moderni „geto-daci”. Retragerea armatei şi a administraţiei romane a eliminat frontiera dintre teritoriul care fusese ocupat şi cel rămas în afara pro-vinciei, şi, de aceea, istoria acestui spaţiu trebuie tratată în ansamblul său, pentru perioada care a urmat. Am dorit să evit folosirea termenului „spaţiul carpato-dunărean” pentru a-l denumi, pentru că este anistoric.

Lucrarea nu-şi propune studierea istoriei romanităţii nord-dunărene, şi nici nu discută problema continuităţii de locuire a daco-romanilor în secolele IV-VII, la nord de Dunăre. Este o istorie a conflictelor care s-au desfăşurat în Dacia. Nu este o sarcină uşoară, deoarece izvoarele care au supravieţuit nu ne îngăduie decât o cunoaştere lacunară a ceea ce s-a petrecut în acest spaţiu de-a lungul unui sfert de mileniu. Ele au înregistrat în cea mai mare proporţie evenimente petrecute pe teritoriul de atunci al Imperiului Romano-Bizantin, iar Dacia post-romană intra din ce în ce mai mult într-un con de umbră. Începea ceea ce se numeşte în mod curent „mileniul întunecat” - dr. Alexandru Madgearu

Cartea "Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)" a fost publicata in categoria Istorie / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Madgearu Alexandru si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Istoria militara a Daciei post-romane (275-614) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-606-537-090-6
Pagini: 320
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Istoria militara a Daciei post-romane (275-614)

Produse similare si recomandari

Istoria corpului
Alain Corbin, Jean-Jeacques Courtine, Georges Vigarello
119.00 RON
America : Descoperire, Colonizare
Corneliu Nicolescu
25.00 RON
USLA in stare de hipnoza
Marian Romanescu
35.00 RON
Istoria anarhismului
Jean Preposiet
34.90 RON
Dacia in autorii clasici
G. Popa-Lisseanu
15.26 RON
Pragmatismul care ne lipseste
Mihai Pavel Popovici
29.43 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Istoria militara a Daciei post-romane (275-614). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Madgearu Alexandru

Madgearu Alexandru a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Imparatul Galerius, Istoria militara a Daciei post-romane 376-614, Istoria militara a Daciei post-romane, 275-376, Rolul crestinismului in formarea poporului roman.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter