Istoria militara a Daciei post-romane 376-614

Istoria militara a Daciei post-romane 376-614

30,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Istoria militara a Daciei post-romane 376-614

 Apariţia acestei cărţi era necesară, mai ales pentru că multe lucrări de specialitate tratând chiar mai recent acest segment de istorie au rămas în urmă faţă descoperirile ultimelor decenii. Or, autorul este la curent cu acestea până la cele chiar foarte recente.

Este ceea ce face ca această parte a doua a Istoriei militare a Daciei post-romane care cuprinde acum intervalul anilor 376-614 să împrospăteze imaginea uneori deformată a situaţiei acestui teritoriu. Aceasta chiar dacă, precum se exprimă autorul în introducere, dintre descoperirile arheologice acumulate, puţine sunt relevante pentru istoria militară avută în vedere. Ele sunt, totuşi, indirect, foarte utile şi acestui câmp de investigaţie. - prof. univ. dr. Alexandru Barnea, Universitatea din Bucureşti

Acest volum îşi propune să reconstituie istoria miliară a primului secol care a urmat abandonării Daciei, un secol în care fosta provincie şi zonele înconjurătoare populate de dacii liberi au fost implicate în evenimente decisive, cu consecinţe de lungă durată, atât pentru istoria viitoare a daco-romanilor, cât şi pentru cea a societăţii romane târzii.

Prin Dacia post-romană înţelegem tot spaţiul mărginit de Tisa, Dunăre şi Nistru care înainte de cucerirea romană a fost populat de triburile geto-dace, în perioada care a urmat retragerii armatei şi administraţiei romane. Această acţiune decisă de împăratul Aurelian a eliminat frontiera dintre teritoriul ocupat şi cel rămas în afara provinciei.

Istoria militară a Daciei post-romane a fost de fapt o parte a istoriei contactelor romano-barbare la Dunărea de Jos, în care actorii au fost Imperiul Roman târziu, goţii, sarmaţii, diferitele grupuri de daci încă neromanizaţi şi populaţia daco-romană rămasă pe teritoriul fostei provincii. Ceea ce tratăm în această carte nu este istoria romanităţii nord-dunărene, şi nici problema continuităţii de locuire, ci istoria conflictelor care s-au desfăşurat în spaţiul dacic.- dr. Alexandru Madgearu

Cartea "Istoria militara a Daciei post-romane 376-614" a fost publicata in categoria Istorie / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Madgearu Alexandru si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Istoria militara a Daciei post-romane 376-614 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Istoria militara a Daciei post-romane 376-614" este de 30 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-606-537-054-8
Pagini: 200
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Istoria militara a Daciei post-romane 376-614

Produse similare si recomandari

Istoria corpului
Alain Corbin, Jean-Jeacques Courtine, Georges Vigarello
119.00 RON
America : Descoperire, Colonizare
Corneliu Nicolescu
25.00 RON
USLA in stare de hipnoza
Marian Romanescu
35.00 RON
Istoria anarhismului
Jean Preposiet
34.90 RON
Dacia in autorii clasici
G. Popa-Lisseanu
15.26 RON
Pragmatismul care ne lipseste
Mihai Pavel Popovici
29.43 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Istoria militara a Daciei post-romane 376-614. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Madgearu Alexandru

Madgearu Alexandru a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Imparatul Galerius, Istoria militara a Daciei post-romane (275-614), Istoria militara a Daciei post-romane, 275-376, Rolul crestinismului in formarea poporului roman.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter