Istoria gandirii buddhiste

Istoria gandirii buddhiste

Editura Herald
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: CULTURA SI CIVILIZATIE

Recenzie Istoria gandirii buddhiste

O mare parte din ceea ce stim astazi despre buddhism in Occident se centreaza  mai ales asupra filosofiei sale si asupra modului in care aceasta poate schimba viata omului. Nu e mai putin adevarat ca de-a lungul istoriei, mitologia buddhismului, scripturile, eroii si promisiunea sa de eliberare din ciclul renasterii au fost doctrine cunoscute de toata lumea. La toate acestea se adauga o insemnata zestre de concepte si idei filosofice (karma, nirvana, vacuitatea etc.) si o psihologie dintre cele mai profunde.

Buddhismul isi infatiseaza intemeietorul ca pe unul care a descoperit prin propriul efort, fara ajutorul nimanui, "doctrina nemaiauzita anterior" si a aratat o cale a mantuirii, care aduce sfarsitul suferintei. Insa aceasta noua invatatura nu poate fi explicata doar prin ea insasi. Ea a fost exprimata in conformitate cu conceptiile lumii hinduse din secolul al VI-lea i.e.n. si, continuand sa se dezvolte, si-a insusit toate punctele de vedere curente asupra naturii lumii si omului, in masura in care acestea nu se aflau in conflict cu propriile sale principii. Acesta este buddhismul cu care avem de-a face, nu pur si simplu nucleul unei noi doctrine, ci sistemul in sine, impreuna cu tot ceea ce acesta a asimilat din gandirea si conditiile sociale ale mediului sau si cu tot ce a adoptat pe masura ce a atras noi adepti.

In Istoria gandirii buddhiste, E. J. Thomas manuieste cu eruditie tot acest vast material organizandu-l intr-o forma accesibila cititorului european. Istoria buddhismului trasata de el "este istoria dezvoltarii, schismelor, deformarilor si reformelor prin care a trecut sistemul in timp ce s-a raspandit in India si dincolo de aceasta si pe masura ce a fost acceptat si reinterpretat de cele mai diverse culturi ale Asiei". Fara a se cantona intr-o interpretare rigida si arida a buddhismului, autorul exploreaza temele principale ale acestuia, miscandu-se abil si cu eruditie printr-un ocean de conceptii ce se intinde pe doua milenii si jumatate. Astfel, el pune in discutie originea fiecarei idei si manifestarile sale fundamentale, subliniind totodata actualitatea lor inclusiv pentru omul occidental.

 

CUPRINS:

PREFATA

CRONOLOGIE

I. INTRODUCERE

II. IDEALUL ASCETIC

III. CONCILIILE BUDDHISTE: SCOLILE TIMPURII

IV. DOCTRINA TIMPURIE

V. CAUZALITATEA: OBSERVATIE ASUPRA ROTII RENASTERII

VI. CONTEXTUL APARITIEI BUDDHISMULUI

VII. BRAHMANISMUL SI UPANISADELE

VIII. DOGMA SI FILOZOFIA: SUFLETUL

IX. KARMA

X. ELIBERAREA SI NIRVANA

XI. BUDDHA

XII. DEZVOLTARI IN ABHIDHAMMA

XIII. DEZVOLTAREA DOCTRINEI: ILUMINATII

XIV. LOTUSUL ADEVARATEI LEGI. OBSERVATIE ASUPRA FORMULELOR MAGICE

XV. POPULARA DOCTRINA A LUI BODHISATTVA

XVI. CALEA UNUI BODHISATTVA

XVII. DOCTRINA VACUITATII: OBSERVATIE ASUPRA SCOLILOR TARZII

XVIII. DOCTRINA SCOLII EXCLUSIV-MINTEA

XIX. BUDDHISMUL SI GANDIREA MODERNA

ANEXE

Anexa I: TRIPITAKA

Anexa II: CELE OPTSPREZECE SCOLI

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Istoria gandirii buddhiste", publicata in 2 categorii, Istorie / Diverse, Religie si teologie / Alte culte, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Thomas J. Edward si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Istoria gandirii buddhiste prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Istoria gandirii buddhiste" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-111-227-5
Pagini: 368
Format: 13 x 22 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Istoria gandirii buddhiste

Produse similare si recomandari

Satul de sub ape
Mihai Maxim
25.00 RON
Japonia
Richard Tames
22.00 RON
Orele astrale ale istoriei
Daniel Appriou
18.00 RON
Tracii din Transilvania
Moisin Anton
25.00 RON
Istoria folcloristicii europene
Giseppe Cocchiara
25.07 RON
Istoria descoperirilor stiintifice
Bryan Bunch, Alexander Hellemans
33.01 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Istoria gandirii buddhiste. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Thomas J. Edward

Deocamdata in afara de "Istoria gandirii buddhiste", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Thomas J. Edward.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter