Istoria artei

Istoria artei

129,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Istoria artei

Este nevoie să edităm o Istorie a artei? Formula este atât de răspândită, cu acest titlu sau cu un titlu asemănător au fost publicate atât de multe volume încât intenţia unei astfel de întreprinderi pare să răspundă unei idei clare, dacă nu evidente: o abordare a artei în evoluţia ei istorică, sugerată de altfel de apropierea celor doi termeni, „istorie“ şi „artă“.

Istoria artei ar putea fi pur istorică, dacă şi-ar limita (sau şi-ar extinde) ambiţia la a face o istorie a artiştilor sau a comanditarilor lor, adică a unor categorii sociale definite destul de precis. La fel, ar putea rămâne pură istorie, dacă ar lua în considerare totalitatea producţiei artistice sau ar căuta să integreze aceste categorii (artişti şi comanditari) într-o viziune globală a activităţii umane care aspiră la crearea operelor de artă.

Or, scopul ei este tocmai acela de a surprinde, dincolo de aspiraţia spre artă, evoluţia artei însăşi, adică a ceea ce noi recunoaştem ca atare, iar acest demers presupune intervenţia unei judecăţi de valoare estetice.
Această istorie a artei nu pretinde să se erijeze într-un corp doctrinar, ci vrea numai să propună o serie de studii, scrise de unii dintre cei mai buni specialişti ai timpului nostru, care surprind principalele etape ale evoluţiei artei.

Cartea "Istoria artei" a fost publicata in categoria Arta / Istoria artei si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. Se poate cumpara cartea Istoria artei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Istoria artei" este de 129 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-8358-35-2
Pagini: 1184
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Istoria artei

Produse similare si recomandari

Suprarealistii. Arta in detalii
Laura Thomson
39.89 RON
Istoria corpului, vol. I
Alain Corbin, Jean-Jeacques Courtine, Georges Vigarello
59.50 RON
Stiinta secreta
David Hockney
149.99 RON
Dansul in secolul XX
Isabelle Ginot, Marcelle Michel
59.90 RON
Isme - sa intelegem arta
Stephen Little
42.99 RON
Manifestele futurismului
Tommaso Marinetti
28.95 RON
Transgresiuni
Anthony Julius
79.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Istoria artei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter