Istoria anarhismului

Istoria anarhismului

Editura Orizonturi
34,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Istoria anarhismului

Cartea prestigiosului autor JEAN PREPOSIET pleaca de la premisa ca anarhia si anarhismul, inainte de a fi slogane si ideologii politice, se constituie in fantasme generatoare de utopii.

Mai multe ingrediente mentale concura la creionarea acestor fantasme ce sint trecute in revista cu rigoare si simt hermeneutic: mitul virstei de aur, al puritatii asociale fraterne, al distrugerii purificatoare, demonizarea proprietatii si a ierarhiei constituite, afirmarea omului nud, natural, in dauna celui conventional, domesticit prin civilizatie.

Anarhia si anarhismul nu sint nici pe departe fenomene exclusiv moderne, specifice doar secolelor XIX si XX, decit poate din punct de vedere strict lexical. "Geniul" anarhist se manifesta inca din zorii Antichitatii grecesti (Diogene, scoala cinica) si se continua in Evul Mediu (o sumedenie de miscari social-religioase eretice avind drept tema constanta negarea rolului Bisericii de intercesor intre Dumnezeu si umanitate si distrugerea ierarhiilor pamintesti).

Cartea imbina in mod armonios si incitant abordarea teoretic-filosofica, constind din prezentarea curentelor politice si de gindire indatorate anarhismului, cu savuroase elemente anecdotic-biografice din viata personajelor cartii.

Sensul acestei abordari eterogene este, printre altele, acela de a sublinia faptul ca anarhia si anarhismul sint inainte de toate atitudini de viata ale unui anume tip uman de caracter, mai degraba decit teorii si ideologii politice.

O carte excelenta, in care beneficiile informatiei si teoriei se impletesc cu deliciile specifice beletristicii.

Cartea "Istoria anarhismului" a fost publicata in categoria Istorie / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Jean Preposiet si a fost publicata de editura Orizonturi. Se poate cumpara cartea Istoria anarhismului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Istoria anarhismului" este de 34.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Istoria anarhismului

Produse similare si recomandari

Istoria corpului
Alain Corbin, Jean-Jeacques Courtine, Georges Vigarello
119.00 RON
America : Independenta, Secesiune
Corneliu Nicolescu
25.00 RON
REVOLUTIA ROMANA
54.90 RON
USLA in stare de hipnoza
Marian Romanescu
35.00 RON
Dacia in autorii clasici
G. Popa-Lisseanu
15.26 RON
Pragmatismul care ne lipseste
Mihai Pavel Popovici
29.43 RON
Liderul militar. Realitati si deziderate
Gheorghe Aradavoaice
25.15 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Istoria anarhismului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Jean Preposiet

Pe langa "Istoria anarhismului", autorul Jean Preposiet a publicat si Istoria Anarhismului.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter