Ipoteci mobiliare. Volumul II : Caracterele juridice ale ipotecii mobiliare. Jurisprudenta comentata cu trimiteri la noul Cod civil

Ipoteci mobiliare. Volumul II : Caracterele juridice ale ipotecii mobiliare. Jurisprudenta comentata cu trimiteri la noul Cod civil

59,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Practica judiciara

Recenzie Ipoteci mobiliare. Volumul II : Caracterele juridice ale ipotecii mobiliare. Jurisprudenta comentata cu trimiteri la noul Cod civil

Cel de-al doilea volum al seriei este dedicat caracterelor juridice ale ipotecilor mobiliare. Diversitatea acestor caractere a impus divizarea tematicii in mai multe capitole distincte. Cele 59 de hotarari din acest volum sunt grupate in 7 teme:

  1. Cautiunea reala si ipoteca pura si simpla;
  2. Accesorialitatea ipotecii;
  3. Indivizibilitatea ipotecii;
  4. Caracterul oneros al ipotecii;
  5. Prerogativa urmaririi;
  6. Prerogativa preferintei;
  7. Specificul obligatiei ipotecare.

Am incercat astfel sa oferim practicienilor dreptului un ghid practic de folosire a legislatiei ipotecilor (garantiilor reale) mobiliare. Volumul ofera nu doar textul integral al considerentelor hotararilor selectate, ci si o „pastila” pentru identificarea rapida a tematicii spetei, urmata de scurte comentarii ale deciziilor prezentate.

Desi deciziile prezentate au fost pronuntate pe baza reglementarii in vigoare, inainte de intrarea in vigoare a noului Cod civil, am ales sa folosim faptele prezentate in spete si sa le oferim interpretarea conferita de dispozitiile noului Cod civil.

Cartea "Ipoteci mobiliare. Volumul II" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Practica judiciara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Radu Rizoiu si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Ipoteci mobiliare. Volumul II prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ipoteci mobiliare. Volumul II" este de 59 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: iulie 2012
ISBN: 978-973-127-861-2
Pagini: 528
Format: A5
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: ipoteci mobiliare

Pret Ipoteci mobiliare. Volumul II : Caracterele juridice ale ipotecii mobiliare. Jurisprudenta comentata cu trimiteri la noul Cod civil

Produse similare si recomandari

Apelul
Andreea Ciuca
45.00 RON
Dreptul subiectiv
Ionut Dojana
18.00 RON
Cercetarea cauzelor de incendii
Gheorghe Popa, Simion Dolha, George Sorescu, Sorin Calota
49.00 RON
Fise de individualizare a pedepsei
Francisca-Maria Vasile, Lavinia LEFTERACHE
29.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ipoteci mobiliare. Volumul II : Caracterele juridice ale ipotecii mobiliare. Jurisprudenta comentata cu trimiteri la noul Cod civil. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Radu Rizoiu

Radu Rizoiu a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Ipoteci mobiliare : Volumul I. Preferinta fiscului, Garantii reale mobiliare - legislatie comentata si adnotata, Garantiile reale mobiliare. O abordare functionala : Analiza economica a dreptului garantiilor reale Introducere in regimul juridic al ipotecilor mobilia, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter