Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011

Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011

35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011

Pe fondul dezvoltarii ordinii juridice a UE, s-au multiplicat şi întrebarile, fireşti, consideram, referitoare la relaţia dintre dreptul internaţional şi dreptul UE. În caz de conflict între o norma de drept internaţional şi o norma de drept al UE, carei norme trebuie sa-i acorde prioritate în aplicare statul membru al Uniunii? Tratatele Uniunii Europene sunt tratate de "tip clasic", negociate, semnate, ratificate, intrate în vigoare potrivit normelor dreptului internaţional sau Uniunea Europeana are propriile-i norme de reglementare? Când raspund statele membre ale UE în temeiul dreptului internaţional şi când raspund acestea în temeiul dreptului UE? Este dreptul UE o noua ramura de drept? Sau este o componenta a dreptului internaţional? Care sunt limitele dreptului UE în raport cu dreptul internaţional? Care este raportul dintre dreptul internaţional şi dreptul UE?

Acestea, şi multe altele, sunt întrebari care, înca, nu au un raspuns unitar, acceptat de majoritatea celor care au preocupari în domeniu.

În contextul celor menţionate, prezenta lucrare îşi propune drept scop identificarea a cât mai multor elemente care sa ne ofere posibilitatea de a stabili care este raportul dintre dreptul internaţional şi dreptul UE.

Cartea "Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept comunitar si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Roxana Mariana Popescu si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011" este de 35 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: martie 2012
ISBN: 978-973-127-714-1
Pagini: 288
Format: 14,3 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011

Produse similare si recomandari

Ghidul Parlamentului European
Adrian Liviu Ivan
10.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Roxana Mariana Popescu

Pe langa "Introducere in dreptul Uniunii Europene 2011", autorul Roxana Mariana Popescu a publicat si Dreptul Uniunii Europene : Sinteze si aplicatii.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter