Interpretare si rationalitate

Interpretare si rationalitate

Editura Polirom
33,30 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 973-46-0281-0; ANUL APARITIEI: 2006; NUMAR PAGINI: 600; FORMAT: 135x200
Colectia: colegium

Recenzie Interpretare si rationalitate

Premiul pentru Critica, Istorie literara si Eseu pe 2006 al revistei „Cuvantul”.

Lucrarea constituie o explorare monografica a interpretarii, ca demers corectiv, explorator, mediator, explicativ si critic. O bogata bibliografie, deschisa deopotriva spre hermeneutica filosofica (Heidegger si Gadamer) si spre stiintele umane (Weber, Habermas, Apel, etc.), e sistematizata de autor intr-o constructie originala, care-si propune sa ofere o reprezentare cuprinzatoare, veridica si operationala a multiplelor aspecte ale interpretarii, ca interfata a gindirii. Ea incearca sa raspunda intrebarilor, pe cit de stringente, pe atit de anevoioase: ce este interpretarea, cum functioneaza, care-i sint limitele, daca si in ce masura poate ajunge la rezultate valide? Una dintre trasaturile distinctive ale cartii e ca interpretarea e vazuta ca un exercitiu rational, avind insa adesea o origine irationala si, in orice caz, fiind conditionata, in mare masura, de pasiuni, credinte, ambitii, frustrari, dorinta de putere etc.

Cuprins: Preliminarii ale interpretarii • Controversa fara de sfirsit intre rational si irational • Genurile interpretarii • Fundamentul prereflexiv (background) • Oral si scriptic • Functionarea interpretarii • Strategii interpretative

Cartea "Interpretare si rationalitate" a fost publicata in categoria Stiinte / Filologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Paul Cornea si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Interpretare si rationalitate prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Interpretare si rationalitate" este de 33.3 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Interpretare si rationalitate

Produse similare si recomandari

Scrisori imaginare
Octavian Paler
36.95 RON
Mitologii subiective
Octavian Paler
39.95 RON
Desertul pentru totdeauna
Octavian Paler
34.95 RON
Gandeste
Simon Blackburn
29.90 RON
Identitatea axiologica a culturii
Cruceru Dan
24.30 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Interpretare si rationalitate. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Paul Cornea

Pe langa "Interpretare si rationalitate", autorul Paul Cornea a publicat si Delimitari si ipoteze. Comunicari si eseuri de teorie literara si studii culturale.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter