Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

Editura Curtea Veche
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Profit

Recenzie Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

SĂ ÎNŢELEGEM FINANŢELE ŞI CEEA CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE ACESTORA

Ar fi normal ca orice manager de afacere să utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse şi a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevărul este că celor mai mulţi le este greu să aplice şi cele mai simple instrumente financiare în munca lor cotidiană. Chiar şi managerii care se consideră cunoscători ai domeniului financiar este posibil să nu înţeleagă din ce este formată o situaţie financiară, iar foarte mulţi iau numerele drept literă de lege, când ar trebui să le pună sub semnul întrebării.

În Inteligenţa financiară, Karen Berman şi Joe Knight prezintă elementele de bază ale finanţelor, oferind însă o dimensiune suplimentară. Capitolele succinte şi uşor de citit ne învaţă principii fundamentale, într-o manieră pe care oricine o poate înţelege şi aplica în mod corect. Dar, în plus, autorii ne poartă şi în culise, pentru a ne arăta de unde vin cifrele. Cum nimeni nu poate cuantifica totul, contabilii şi directorii financiari se bazează întotdeauna pe estimări, ipoteze şi decizii proprii, care pot îndrepta cifrele într-o direcţie sau alta. Cartea de faţă vă ajută să recunoaşteţi şi să înţelegeţi aceste abateri, să le contestaţi şi să le corectaţi atunci când este necesar, utilizând aceste informaţii pentru a deveni un manager mai bun.

Bazându-se pe experienţa acumulată în urma consilierii a zeci de mii de manageri şi angajaţi din numeroase organizaţii de top, Berman şi Knight oferă cititorilor o înţelegere aprofundată a:

  • Conceptelor fundamentale necesare în efectuarea evaluărilor financiare: interpretarea conturilor de profit şi pierdere, bilanţurilor contabile, fluxurilor de disponibilităţi etc.;
  • Artei finanţelor: separarea datelor concrete de presupuneri şi estimări;
  • Mecanismului analizei: calcularea indicatorilor, rentabilităţii investiţiei şi fondului de rulment;
  • Disponibilităţilor şi profitului: aflarea diferenţelor dintre ele şi a motivelor pentru care, mai nou, disponibilităţile reprezintă cifrele în vogă în sălile de şedinţe corporatiste şi pe Wall Street;
  • Instruirii şi transparenţei financiare: înţelegerea felului în care acestea cresc performanţele.

„Inteligenţa financiară este absolut superbă! Recomand acestă carte cu căldură — directorilor, profesorilor, studenţilor, dar şi antreprenorilor care au obţinut deja succesul, dar sunt încă temători atunci când vine vorba despre „cifre”. Are cel mai interesant conţinut pe care l-am văzut vreodată, cât priveşte acest subiect, şi este scrisă într-o manieră clară şi convingătoare. Este o bucurie să o citeşti — şi reciteşti.“ - George M. Gendron, Fost editor şef al Inc. Magazine

„În sfârşit, avem parte de o explicaţie uşor de înţeles a situaţiilor financiare, care nu este nici condescendentă, nici simplistă.“ - Corey Rosen Director executiv, National Center for Employee Ownership

Karen Berman este fondatoare, preşedintă şi coproprietară a Business Literacy Institute, o firmă de consultanţă în domeniul financiar, care se ocupă de programe adaptate de pregătire profesională şi produse şi servicii destinate înţelegerii felului în care se măsoară succesul financiar şi a modului în care acesta poate fi influenţat de către toţi membrii unei organizaţii. Berman a lucrat cu zeci de companii, ajutându-le să stabilească programe de iniţiere financiară care să transforme angajaţii, managerii şi liderii în parteneri de afaceri.

Joe Knight este coproprietar al Business Literacy Institute şi coproprietar al firmei Setpoint Systems. Activează în calitate de CFO la Setpoint şi ca organizator şi lector principal la Business Literacy Institute, lucrând cu clienţi din întreaga lume, pentru a-i educa în domeniul finanţelor. Knight crede cu adevărat în transparenţa financiară, pe care o aplică în fiecare zi la Setpoint.

Cartea "Inteligenta financiara" a fost publicata in categoria Economie / Management si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Karen Berman, Joe Knight, John Case, si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Inteligenta financiara prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Inteligenta financiara" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-606-588-246-1
Pagini: 272
Format: 15,6 × 24,2 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

Produse similare si recomandari

Raspunsul lor.. da
Rogher Fisher, Bruce Patton, William Ury
22.00 RON
Realitatea in afaceri
Guy Kawasaki
49.00 RON
Managementul Operatiunilor. Editia a V - a
Nigel Slack, Robert Johnston, Stuart Chambers
170.00 RON
Cum sa devii manager de succes
Michael Morris
18.53 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor . Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Karen Berman

Deocamdata in afara de "Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor ", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Karen Berman.

Joe Knight

Deocamdata in afara de "Inteligenta financiara : Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor ", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Joe Knight.

John Case

John Case a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Sindromul - Stii cine esti cu adevarat?, A opta zi, Codul genetic, Intaiul calaret al apocalipsei, Intiiul calaret al apocalipsei, Sindromul, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter