Integrala prozei scurte

Integrala prozei scurte

Editura Polirom
27,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX

Recenzie Integrala prozei scurte

In Integrala prozei scurte sint reunite in premiera toate povestirile lui Truman Capote, inclusiv citeva traduse pentru prima data in limba romana (printre care se numara „Peretii reci”, „Chilipirul” si „Pe cararile raiului”).

Textele sint scrise in registre foarte diverse, „Domnul Durere” si „Miriam” iau o tenta supranaturala de cosmar, in timp ce „Soimul fara cap” si „Rupe definitiv cu trecutul” (pentru care Capote a cistigat O. Henry Award in 1946, la 24 de ani) capata accente de thriller psihologic.

De la Sudul gotic la atmosfera sic de pe Coasta de Est, de la copii siliti sa se confrunte cu griji de adulti din sate sarace pina la newyorkezi copilarosi si sofisticati, toate personajele si locurile emblematice ale lui Capote apar aici in povestiri emotionante, obsedante in acuratetea detaliului si in subtilitatea notatiei psihologice. Stilul este mereu de o transparenta bine cizelata, cu note de ironie, umor si melancolie.

„Capote se joaca de-a perfectiunea acolo unde altii nici cu gindul nu gindesc. Lumea pe care o imagineaza el este una senzoriala, care isi desfasoara fara piedici in fata creatorului ei bogatia, minunile uimitoare si fara sfirsit.” - Los Angeles Times Book Review

„Cine are de gind sa experimenteze stilul lui Truman Capote trebuie sa se intoarca la proza scurta. Va regasi acolo si aplecarea catre detaliul abstract, si puterea de observatie care fac din Capote un scriitor savuros.” - The New Yorker

„Sa reiei lecturile din proza lui Capote este o experienta rara. Asa iti dai seama ca ai in fata un adevarat talent, cu o scriitura matura. Cind Norman Mailer scria despre Capote ca despre cel mai bun scriitor al generatiei sale, avea dreptate.” - The New Criterion

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Integrala prozei scurte", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura universala, Beletristica / Literatura americana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Truman Capote si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Integrala prozei scurte prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Integrala prozei scurte" este de 27.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2832-2
Pagini: 376
Format: 10,6 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Integrala prozei scurte

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Integrala prozei scurte. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Truman Capote

Truman Capote a publicat inca 9 carti prezente in libraria noastra, Harfa de iarba, Alte glasuri, alte incaperi, Alte glasuri, alte incaperi, Cu sange rece, Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri : Editia a III - a, Mic dejun la Tiffany, Mic dejun la tiffany si alte povestiri, Muzica pentru cameleoni, O vara de rascruce, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter