In tara barbatilor

In tara barbatilor

Editura Minerva
15.99 8.00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Editia 1, 2008 ISBN: 978-973-21-0949-6 Format: , 256 pagini

Recenzie In tara barbatilor

Cartea lui Hisham Matar este despre regimul din Libia la un deceniu după venirea la putere a lui Gaddafi. Dacă la început Marea Revoluţie promitea schimbare, după cei 10 ani portretul dictatorului se conturează definitiv, căutând obsedat duşmanii din interior, organizând asasinări televizate pe stadioane, reducând orice opoziţie la tăcere.

Pe lângă un document autentic, extraordinar de puternic al unui regim politic tiranic şi până mai de curând actual (Libia poate fi considerată liberă abia din 2011), cartea aceasta are şi o mare încărcătură biografică. Tatăl lui Hisham Matar a fost condamnat şi închis de Gaddafi, iar scriitorul şi familia sa nu ştiu nici până acum dacă Jaballah Matar mai este în viaţă sau nu.

În ţara bărbaţilor este despre schimbările prin care trece un copil de 9 ani atunci când tatăul său reacţionar este închis, prietenul cel mai bun al tatălui său e spânzurat în direct pe un stadion de baschet, disperarea mamei se tratează cu alcool obţinut pe sub mână, iar în conştiinţa copilului îşi fac loc cruzimea, anxietatea, frica.

Autorul nu şi-a dorit însă documentarea istorică a unui regim, ci pe cea sensibilă a schimbărilor ireversibile prin care trec relaţiile umane sau cum ajung ele să fie sugrumate până în cele mai intime resorturi de tiranie.

Este un roman care  a fost publicat în 2006 şi imediat selecţionat în lista pentru Man Booker Prize  şi Guardian First Book Award. De atunci a câştigat 5 premii importante şi a fost tradus în 22 de ţări.

„Intr-o perioada cand liderii occidentali discutau prieteneste cu Gaddafi, este frapant sa ti se reaminteasca cruzimea regimului acestuia. In tara barbatilor este un roman politic remarcabil, care evoca bland conflictele umane universale – despre identitate, iertare, iubire .”


The Observer

Cartea "In tara barbatilor" a fost publicata in categoria Beletristica / Roman de dragoste si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Hisham Matar si a fost publicata de editura Minerva. Se poate cumpara cartea In tara barbatilor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "In tara barbatilor" este de 8 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret In tara barbatilor

Produse similare si recomandari

Necunoscutul
Julien Green
19.50 8.00 RON
Cercul Octogonus
Peter Harris
19.89 8.00 RON
Cuibul de viespi
Judy Gill
16.00 RON
Mireasa regasita
Frances Lloyd
7.00 RON
Iubire din trecut
Mary Lynn Dille
8.00 RON
Adevarata prietenie
Karen O Connell
7.00 RON
Ma cheama Rose, ca pe mama
Veronique Ovalde
18.00 8.00 RON
Cautari cu final fericit
Laureen Prescott
9.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea In tara barbatilor. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Hisham Matar

Deocamdata in afara de "In tara barbatilor", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Hisham Matar.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter