Intalnire tarzie (BPT)

Intalnire tarzie (BPT)

Editura Art
13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Intalnire tarzie (BPT)

Nicolae Velea este un ironist cu o remarcabila capacitate de inventie verbala, unul dintre cei mai fini pe care i-a produs proza romaneasca dupa 1960. Punctul lui de plecare este, prin placerea spectacolului verbal, Marin Preda din O adunare linistita, dar si Creanga prin siretenia limbajului si gustul pentru personajele „dugoase“, sucite, in genul lui Danila Prepeleac. Un spirit folclorizant si un „Creanga al Argesului“ N. Velea nu aspira totusi sa fie.

Taranii lui sufera de un complex al rafinamentului si trec, ca aristocratii din proza lui Proust, prin stari abstracte de neliniste. Un taran isi priveste dimineata degetele de la picioare si simte o bucurie eliberatoare, un altul aude sunetele vechii lui proprietati si cade la ganduri rele. O invatatoare in preajma pensionarii se simte cotropita de o bucurie a faptelor marunte si, prevazatoare, isi chibzuieste si fragmenteaza sentimentele.

Taranul care isi priveste cu mila bucuroasa degetele mai are o boala („boala mea“): sta cu burta in sus si se uita la cer fara sa se gandeasca la nimic. El are, cu alte cuvinte, simtul contemplatiei si al gratuitatii, neobisnuit intr-o lume reputata pentru practicismul ei ingust. - EUGEN SIMION

Cartea "Intalnire tarzie (BPT)" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Nicolae Velea si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Intalnire tarzie (BPT) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Intalnire tarzie (BPT)" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 9789731247175
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Intalnire tarzie (BPT)

Produse similare si recomandari

Educatia lui Isus
Claudiu Bindiu
35.00 9.90 RON
Calatorie in Africa
Vasile Alecsandri
15.00 8.00 RON
Ciocoii vechi si noi
Nicolae Filimon
14.00 8.00 RON
Vedere din Parfumerie
Silvia Kerim
15.00 8.00 RON
La lilieci. Vol. II (IV-VI)
Marin Sorescu
13.90 RON
O moarte care nu dovedeste nimic
Anton Holban
30.00 12.50 RON
Romante pentru mai tarziu
Ion Minulescu
15.00 6.40 RON
Moartea noastra cea de toate zilele
Adrian Lesenciuc
19.00 8.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Intalnire tarzie (BPT). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Nicolae Velea

Pe langa "Intalnire tarzie (BPT)", autorul Nicolae Velea a publicat si Intalnire tarzie, aflata pe stocul librariei noastre si livrabila imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter