Infractiunea de contrabanda : Practica judiciara

Infractiunea de contrabanda : Practica judiciara

Editura Hamangiu
29,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Infractiunea de contrabanda : Practica judiciara

Lucrarea cuprinde o analiza relevanta din perspectiva jurisprudentiala a infractiunii de contrabanda, demers necesar in contextul cresterii volumului practicii judiciare in materie si al numeroaselor modificari aduse Codului vamal si regulamentului sau de aplicare, care au generat o practica neunitara, de la delimitarea raspunderii contraventionale de cea penala si aprecierea gradului de pericol social al faptelor la sanctiunile aplicabile si modalitatea de stabilire si reparare a prejudiciului.

Structurate in patru capitole – Structura si continutul juridic al infractiunii, Formele infractiunii, Legaturi si asemanari cu alte infractiuni, Aspecte procesuale si situatii tranzitorii – hotararile selectate aduc in atentie diversele forme ale infractiunii de contrabanda, diferentele intre infractiuni cu un continut asemanator, cum este, spre exemplu, cazul infractiunii de contrabanda calificata cu arme si munitii, prin raportare la cea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor sau situatia uzului de fals incriminat in Codul penal si a infractiunii de folosire de acte falsificate, prevazuta de Codul vamal, precum si problema actuala a contrabandei cu tigari, savarsita de persoane particulare, cu implicarea controlorilor vamali si a ofiterilor de politie.

Notele ce insotesc spetele cuprind trimiteri la dispozitiile legale aplicabile care au suferit modificari, precum si la opiniile exprimate in doctrina, iar anexele prezinta articolele relevante din Codurile vamale succesive, de maniera a sublinia reglementarea actuala si evolutia legislativa in domeniu.

Cartea "Infractiunea de contrabanda" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Practica judiciara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 29.12.2017. A fost scrisa de Georgiana Tudor si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Infractiunea de contrabanda prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Infractiunea de contrabanda" este de 29 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: ianuarie 2012
ISBN: 978-606-522-664-7
Pagini: 334
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Infractiunea de contrabanda : Practica judiciara

Produse similare si recomandari

Apelul
Andreea Ciuca
45.00 RON
Dreptul subiectiv
Ionut Dojana
18.00 RON
Cercetarea cauzelor de incendii
Gheorghe Popa, Simion Dolha, George Sorescu, Sorin Calota
49.00 RON
Fise de individualizare a pedepsei
Francisca-Maria Vasile, Lavinia LEFTERACHE
29.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Infractiunea de contrabanda : Practica judiciara. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Georgiana Tudor

Georgiana Tudor a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Jurisprudenta CJCE. Volumul I, Jurisprudenta CJCE. Volumul II, Inselaciunea in conventii (2) : Practica judiciara, Raspunderea juridica pentru culpa si eroarea medicala, Tulburarea de posesie : Practica judiciara, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter