Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare

Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare

Editura Publica
69,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare

Istoria informaţiei începe într-un timp profund diferit de al nostru, când fiecare gând şi fiecare rostire se risipeşte de îndată ce se naşte. De la invenţia scrierii şi alfabetelor până la mult timp neînţelesele tobe vorbitoare din Africa, Gleick mărturiseste istoria tehnologiilor informaţiei care au schimbat însăşi natura conştiinţei umane.

De asemenea, el creionează portretele unor figuri cheie ce au contribuit la dezvoltarea inexorabilă a înţelegerii noastre moderne a informaţiei: Charles Babbage, bizarul inventator al primului mare computer mecanic; Ada Byron, sclipitoarea şi damnata fiică a poetului cu acelasi nume; figuri precum Samuel Morse şi Alan Turing; şi Claude Shannon, creatorul teoriei informaţiei însăşi.

Acum trăim cu totii în era informaţiei. Cetăţenii acestei lumi devin vrând-nevrând experţi: fanatici ai biţilor, absorbiţi într-un potop de semne şi semnale, ştiri şi imagini, bloguri şi tweeturi.

O cronică şi o meditaţie revelatoare, care ne arată cum informaţia a devenit calitatea definitorie a erei moderne – sângele, combustibilul, principiul vital al lumii noastre.

„Înzestrat cu o abilitate extraordinară de a sintetiza informatii si de a ne spune istorii fermecătoare, Gleick ne poartă într-o călătorie fascinantă de la un mod de a comunica la altul.” - Publishers Weekly

„James Gleick este unul dintre cei mai bine documentati istorici ai stiintei moderne... Informatia este o carte pentru toti cei care sunt interesati de rolul crucial pe care informatia îl joacã în societatea noastrã.” - American Scientist

„Gleick reuseste un lucru uimitor, să translateze un subiect pe care multi dintre noi îl consideră periferic într-un element central al existentei umane.” - Time

„O carte fascinantă, un efort intelectual remarcabil." - Washington Post

„Niciun alt autor nu este mai bine înzestrat decât Gleick pentru un asemenea tur de fortă.” - Wall Street Journal

Cartea "Informatia" a fost publicata in categoria Economie / Economie mondiala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de James Gleick si a fost publicata de editura Publica. Se poate cumpara cartea Informatia prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Informatia" este de 69 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-1931-91-3
Pagini: 664
Format: 14,5 x 20,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: informatia , james gleick

Pret Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare

Produse similare si recomandari

Cum sa iti gasesti clienti
Francine Carton
29.90 RON
Centrele de putere ale lumii
conf. dr. Vasile Paul, Ion Coscodaru
20.00 RON
Economia, firma si managementul bazate pe cunostinte
Nicolescu Ovidiu, Luminita Nicolescu
39.00 RON
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a
Gheorghe Popescu
129.00 RON
Modelare & Simulare economica. Breviar
Camelia Ratiu-Suciu
16.00 RON
Politici macroeconomice de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana
Marius Bacescu, F. Dumitrescu, Angelica Bacescu-Carbunaru, Monica Condruz-Bacescu
49.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

James Gleick

Pe langa "Informatia : O istorie, o teorie, o revarsare", autorul James Gleick a publicat si Isaac Newton.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter