Ideologiile politice. Origini si impact

Ideologiile politice. Origini si impact

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Collegium
Seria: Stiinte politice

Recenzie Ideologiile politice. Origini si impact

Utilizand o abordare cronologica, volumul analizeaza evolutia gandirii politice in ultimele trei secole si descrie ideologiile politice in circumstantele sociale, economice, politice, tehnologice si istorice in care s-au dezvoltat. Materialul este organizat in maniera didactica, fiecare capitol fiind precedat de un scurt rezumat si urmat de intrebari si teme de reflectie, precum si de recomandari bibliografice. Studentii de la facultatile din domeniu, analistii si toti cei interesati de viata politica au posibilitatea sa inteleaga diversele ideologii si sa le raporteze la valorile politice generale ale stingii, centrului si dreptei, asa cum apar ele in dezbaterile contemporane.

Din cuprins:

 • Ideologia
 • Spectrul atitudinilor politice
 • Nationalismul
 • Evolutia teoriei democratiei
 • Democratia liberala si capitalismul
 • Procesul democratic liberal
 • Anarhismul
 • Teoria socialista
 • Socialismul aplicat
 • Fascismul si national-socialismul
 • Ideologiile lumii in curs de dezvoltare
 • Feminismul si ambientalismul

"Feminismul Imaginaţi-vă o lume în care, fiindcă sînteţi femeie, nu puteţi deţine o proprietate, nu puteţi iniţia proceduri legale sau semna contracte. Vi s-ar refuza poziţii semnificative..." Continuare...

"Hitler La sfîrşitul Primului Război Mondial, Germania era într-o formă chiar mai proastă dec'J Italia. Tratatul de la Versailles impunea un acord de pace sever Germaniei înfrime,..." Continuare...

Cartea "Ideologiile politice. Origini si impact" a fost publicata in categoria Politica / Politica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Leon P. Baradat si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Ideologiile politice. Origini si impact prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ideologiile politice. Origini si impact" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-1940-5
Pagini: 358
Format: 16 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ideologiile politice. Origini si impact

Produse similare si recomandari

Interventii
Noam Chomsky
35.00 RON
Jurnal de..."front"
Ioan Mircea Pascu
45.99 RON
Rusia contraataca
Laure Mandeville
35.00 RON
Romania si Uniunea Europeana post-tratatul de la Lisabona
Vasile Puscas, Marcela Salagean
25.00 RON
Securitatea
Barry Buzan, Ole Waever, Jaap De Wilde
34.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ideologiile politice. Origini si impact. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Leon P. Baradat

Deocamdata in afara de "Ideologiile politice. Origini si impact", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Leon P. Baradat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter