Iarna barbatilor (BPT)

Iarna barbatilor (BPT)

Editura Art
13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Iarna barbatilor (BPT)

Naraţiunile din "Iarna bărbaţilor" afirmă un artist al stilului multivalent. Există aproape tot timpul la Bănulescu sugestia unei realităţi de dincolo de text, a unui strat secund de semnificaţii către care suntem conduşi prin revelări treptate.

O împrejurare, un gest, uneori numai un cuvânt trezesc serii de asociaţii care încarcă faptele cu sensuri neghicite la primul contact, iar punerea lor în valoare se face cu o subtilă tehnică a filtrării efectelor. În jurul prezenţelor umane, al fiinţelor, ca şi al obiectelor, se instalează în povestirile lui Bănulescu un fel de halou, de irizare specială a luminii producătoare de reflexe nu o dată ciudate şi neliniştitoare. (…) Înaintea privi­rilor se aşterne şesul nesfârşit a cărui orizontalitate fără capăt produce senzaţii ame­ţitoare de miraj. Aerul tremură în bătaia soarelui, vara (undeva se vorbeşte de "apa fierbinte a văzduhului de câmpie") sau iarna în sclipirile albului îngheţat al zăpezii, creând impresia de inconsistenţă şi de labilitate, des­cum­pănind ochiul care nu poate distinge bine realul de aparenţele sale.

Până la urmă, pentru cititorul operei bănulesciene întregi rezultă imaginea impunătoare a unei lumi, o lume unicat, ale cărei structuri se îmbină. Este lumea creată de un mare scriitor al timpului nostru, lumea în care el stăpâneşte în chip absolut, cu inalienabile prerogative de suveranitate literară. - Gabriel Dimisianu

Cartea "Iarna barbatilor (BPT)" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Banulescu Stefan si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Iarna barbatilor (BPT) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Iarna barbatilor (BPT)" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 9789731247113
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Iarna barbatilor (BPT)

Produse similare si recomandari

Balanta (BPT)
Ion Baiesu
13.90 RON
Orasul cu fete sarace (BPT)
Radu Tudoran
13.90 RON
Pervertirea
Cristina Nemerovschi
36.00 RON
Galeria cu vita salbatica (BPT)
Constantin Toiu
13.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Iarna barbatilor (BPT). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Banulescu Stefan

Banulescu Stefan a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Cartea de la metopolis (ed. a iii-a), Elegii la sfirsit de secol, Un regat imaginar.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter