Ghidul vinurilor romanesti

Ghidul vinurilor romanesti

29,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Gastronomica

Recenzie Ghidul vinurilor romanesti

Cuprins:

  • Cuvant-inainte
  • Istoria vinului romanesc
  • Din vie, in pahar
  • Vin si preparate culinare
  • Producatori romani de vinuri
  • Enoturism

Prezenta lucrare s-a nascut din necesitatea informarii cititorilor in mod corect si onest despre un produs atat de cotidian si totusi atat de complex cum este vinul, dupa ce mai multi cititori sau colaboratori s-au confruntat cu informatii false, incomplete sau traduceri eronate ce faceau referire la aceasta mirifica lume ce se regaseste in paharele noastre. De aceea, lucrarea nu respecta intru totul cutumele unei lucrari stiintifice, dorindu-se mai degraba a fi un "ghid practic de utilizare" a vinului. In plus, prin eliminarea din limbaj a exceselor tehnice, este accesibila oricui.

Parcurgand aceste pagini, cititorul va avea privilegiul sa patrunda in lumea istoriei vinului, sa se lase purtat pe aripi de legenda, dar sa si dea piept cu incalcitele procese tehnologice pe care generatii de vinificatori le-au adus la nivel de arta. Nu sunt deloc neglijabile nici aspecte precum modul de prezentare si servire a bunurilor, asocierile culinare etc., aspecte ce tin de brava casta a somelierilor.

Fata de alte lucrari de profil, aceasta carte aduce ca element de noutate si originalitate apropierea lumii vinului de turism, lucru deloc intamplator. Este deja binecunoscut faptul ca, in tari precum Franta, Italia, Germania, oenoturismul aduce venituri importante...

Am lasat la sfarsit prezentarea  regiunilor viticole ale Romaniei, carora acest ghid le dedica un capitol distinct. Astfel, pentru cei interesati, sunt trecute in revista conditiile specifice si potentialul fiecarei podgorii romanesti, in context european. Se naste astfel fireasca intrebare: sunt vinurile noastre pregatite sa cucereasca Europa? si daca da, ce strategie alegem? - Lector univ. dr. Catalin Galan

Cartea "Ghidul vinurilor romanesti" a fost publicata in categoria Arta culinara / Bauturi si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. Se poate cumpara cartea Ghidul vinurilor romanesti prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ghidul vinurilor romanesti" este de 29.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-8403-08-3
Pagini: 112
Format: 16,5 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ghidul vinurilor romanesti

Produse similare si recomandari

Ceaiul
Mihai Albu
5.90 RON
Vin din fructe
Demuth, Schuring, Sennewald
8.00 RON
Ghidul vinurilor 2010
Dan-Silviu Boerescu, Catalin Paduraru
39.00 RON
Whisky in productie casnica
Peter Jager
11.00 RON
Datina ceaiului
Maestrul Lam Kam Chuen, Lam Kai Sin, Lam Tin Yu
18.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ghidul vinurilor romanesti. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter