Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z

Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z

Editura Fiat Lux
24,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z

Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z este o noua carte importanta elaborata de cunoscutul fitoterapeut Ovidiu Bojor.

Dintre cele cateva mii de specii cunoscute, autorul le-a selectat pe cele principale, cca. 150 de plante medicinale si aromatice.

Fiecare planta este prezentata monografic: descriere (insotita de desenul plantei), compozitie chimica, actiune farmacologica, aplicatii (recomandari) terapeutice, mod de preparare si administrare si, daca este cazul, contraindicatii si observatii specifice.

O mare parte dintre plante beneficiaza si de reproducerea in policromie intr-o coala editoriala aparte.

In cuprinsul Ghidului, Ovidiu Bojor face referinta la peste 150 de actiuni binefacatoare ale plantelor medicinale si aromatice, deoarece acestea pot fi folosite foarte adesea preventiv, pentru ingrijirea si pastrarea sanatatii si la aproape 500 de afectiuni care pot fi tratate, ameliorate sau vindecate cu ajutorul preparatelor fitoterapice.

Pentru ca remediile sa poata fi gasite cu usurinta de cei interesati, Ghidul cuprinde si un indice al actiunilor binefacatoare si al afectiunilor cuprinse in text.
In fine, pentru a ajuta la evitarea confuziilor de multe ori cu consecinte nefaste, Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z isi propune si scopul de a diferentia intre plantele utile sanatatii si plantele nocive.

In ceea ce priveste identificarea plantelor medicinale si aromatice din natura de catre publicul larg al zilelor noastre, dar si de catre specialistii din alte domenii decat Botanica farmaceutica si Farmacognozie, Ovidiu Bojor a adoptat un set de criterii mai simple de recunoastere decat criteriile de clasificare si identificare a plantelor dupa caracterele morfologice sau taxonomice, si anume: dupa habitus, dupa culoarea florilor, dupa miros (in cazul plantelor aromatice), dupa marime (arbori, arbusti, plante ierboase). A avut, de asemenea, in vedere mediul de viata in care traiesc plantele: stâncarii, pajisti alpine, pasuni si fanete umede, paduri, taieturi de padure, pajisti uscate, coaste abrupte, locuri nisipoase batatorite, lunci, zavoaie, locuri mlastinoase etc.

Ovidiu Bojor a dorit ca prin acest ”Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z” sa dea si o replica unui fenomen de o extrema nocivitate care a proliferat in ultimii 12 ani, perioada in care s-au inmultit asa-zisii "tamaduitori“ care, fara a avea nici macar cunostinte elementare in domeniul fitoterapiei, prescriu preparate din plante, fabrica "medicamente miraculoase“ si uneori semneaza si carti!
”Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z” ilustreaza in mod exceptional aceasta conceptie stiintifica.

Cartea "Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z" a fost publicata in categoria Sanatate, nutritie, sport / Remedii naturiste si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 16.06.2018. A fost scrisa de Ovidiu Bojor si a fost publicata de editura Fiat Lux. Se poate cumpara cartea Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z" este de 24 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Pagini: 272
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z

Produse similare si recomandari

Sanii
Liz Bestic
29.90 RON
Terapia prin flori
Edward Bach
18.00 RON
Farmacia din gradina
Radu Stoianov
9.90 RON
Dieta Young pentru bolnavii de diabet
Robert O Young, Shelley Redford Young
25.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor a publicat inca 5 carti prezente in libraria noastra, Afectiunile aparatului respirator. Terapii complementare, Fitoterapia in folosul tuturor, Fitoterapie traditionala si moderna, Plante si miresme biblice, Sanatate prin remedii naturale.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter