Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara

Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara

60,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Biblioteca profesionistilor

Recenzie Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara

Ancheta penală constituie o funcţie esenţială în logica procesului penal în exercitarea căreia procurorul şi organele de cercetare ale poliţiei judiciare strâng probe pentru a se constata dacă există sau nu temeiuri de trimitere în judecată a inculpatului.

În contextul evoluţiei procedurii penale din ultimele decenii, apariţia lucrării Ghid de anchetă penală este mai mult decât necesară. Sesizând necesitatea armonizării standardelor de practică, autorii întreprind o activitate remarcabilă în direcţia sistematizării şi structurării actelor procedurale ce pot fi efectuate de organele de urmărire penală în exercitarea funcţiei procesuale de anchetă, prezentând detaliat, cu explicaţiile teoretice aferente şi motivări din practica judiciară, peste 250 de modele de acte folosite în mod frecvent în activitatea de efectuare şi conducere a investigaţiei penale.

Modelele de acte procesuale şi procedurale sunt prezentate în succesiunea lor cronologică, în funcţie de etapele anchetei penale, începând de la modalităţile de sesizare până la emiterea rechizitoriului, de instituţiile reprezentative ale dreptului procesual penal (măsuri preventive, măsuri asigurătorii, plângerile împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, soluţii dispuse de procuror). Un loc important îl ocupă metodologia administrării mijloacelor de probă în procesul penal, aspecte particulare vizând cercetarea la faţa locului, constatarea infracţiunii flagrante, autorizarea folosirii investigatorilor sub acoperire, dispunerea constatărilor tehnico-ştiinţifice şi a expertizelor judiciare (criminalistice, contabile, fiscale, tehnice sau de altă natură), interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice, percheziţia domiciliară şi informatică, cooperarea judiciară internaţională în materie penală ş.a., în funcţie de natura infracţiunii care face obiectul anchetei.

O preocupare aparte a fost acordată de autori şi actelor procurorului de neurmărire penală ori de trimitere/netrimitere în judecată în scopul optimizării acestora şi evitării desfiinţării lor de judecătorul sesizat cu o plângere formulată în temeiul art. 278 ind. 1 C. pr. pen.

Elaborată de doi practicieni, lucrarea Ghid de anchetă penală se recomandă a fi un instrument util de studiu atât pentru studenţii facultăţilor de drept confruntaţi cu formulările abstracte ale normelor legale, cât şi pentru auditorii de justiţie, judecători, procurori, poliţişti sau avocaţi în activitatea acestora de formare profesională.

Cartea "Ghid de ancheta penala" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Dumitru Cheaga, Gheorghe Sava, si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Ghid de ancheta penala prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ghid de ancheta penala" este de 60 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: martie 2012
ISBN: 978-973-127-727-1
Pagini: 500
Format: A5
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara

Produse similare si recomandari

Dictionar de droguri
Jenica Dragan
22.89 RON
Drept roman. Editia a II - a
Murzea Cristinel
38.15 RON
Grefierul. Culegere de texte
Constantin Furtuna, Constantin Diaconu
5.00 RON
Studii de drept privat comparat
Martijn Hesselink
29.00 RON
Garantiile personale oferite de persoane fizice
Aurelia Colombi Ciacchi
10.00 RON
Revista romana de drept privat nr. 4/2009
Serban Beligradeanu
40.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Dumitru Cheaga

Deocamdata in afara de "Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Dumitru Cheaga.

Gheorghe Sava

Deocamdata in afara de "Ghid de ancheta penala : Modele de acte procesuale si procedurale. Explicatii teoretice. Practica judiciara", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Gheorghe Sava.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter