Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii

Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii

Editura C. H. Beck
49,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Praxis

Recenzie Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii

Cu analiza reglementării din Noul Cod civil

După declanşarea crizei financiare actuale, garanţiile publice au devenit una din modalităţile cu impact semnificativ prin care statele au sprijinit accesul la finanţare al persoanelor private, ajutându-le astfel să depăşească momente dificile. Actuale, dar în acelaşi timp foarte vechi, garanţiile publice sunt un instrument juridic complex, în primul rând datorită faptului că regimul lor juridic reprezintă o îmbinare a normelor de drept privat cu cele de drept public.

Mecanisme private, garanţiile sunt folositoare statului numai în măsura în care conservă acest caracter, orice contaminare a lor cu privilegii suverane diminuându-le valoarea şi ducând la respingerea lor de către mediul privat.

Reglementările cuprinse în Noul Cod civil cu privire la garanţiile personale trebuie să fie în mod necesar corelate cu cele cuprinse în normele speciale privind datoria publică.

Studiul propus în această lucrare parcurge elementele regimului juridic al garanţiilor emise de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale, precum şi al garanţiilor emise în numele statului de persoane juridice de drept privat, în cadrul sistemelor de garantare.

Sunt analizate astfel nu numai garanţiile exprese, ci şi cele implicite, rezultate din preluarea unor riscuri ale partenerului privat în cadrul unor proiecte complexe de concesiune sau de parteneriat public-privat.

Lucrarea analizează acest regim juridic şi din perspectiva limitărilor specifice determinate de aplicarea normelor europene privind ajutorul de stat, deficitul public şi datoria publică.

Cartea "Garantiile publice" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept civil si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Simona Gherghina si a fost publicata de editura C. H. Beck. Se poate cumpara cartea Garantiile publice prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Garantiile publice" este de 49.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 13 ianuarie 2012
ISBN: 978-973-115-993-5
Pagini: 448
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii

Produse similare si recomandari

Tratat de drept civil roman. Volumul I
Constantin Hamangiu, Alexandru Baicoianu, I. Rosetti-Balanescu
129.00 RON
Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil
Cornelia Munteanu, Ovidiu Ungureanu
24.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Simona Gherghina

Deocamdata in afara de "Garantiile publice : Reglementari. Delimitari. Aplicatii", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Simona Gherghina.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter