Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate

Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate

Editura Polirom
26,94 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Collegium
Seria: Psihologie

Recenzie Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate

Traducere de Luminita Botosineanu si Florin Botosineanu

Lucrarile si perspectivele asupra gindirii sociale s-au multiplicat si diversificat considerabil de aproape patru decenii, de cind notiunea a fost propusa.

De la origine, aceasta directie de cercetare privilegiaza atit interventia factorilor sociali in determinarea proceselor de gindire, cit si specificitatea acestor procese in masura in care se refera la obiecte sociale de importanta colectiva.

Cele doua aspecte sint insa fatete complementare ale aceleiasi realitati, asa cum arata studiul mentalitatilor sau cel al memoriei colective. Manualul ofera o tratare comprehensiva si actualizata a temei, menita sa puna in evidenta unitatea de inspiratie si pluralitatea metodologica din cadrul psihologiei sociale.

Cuprins :

- Memorie, uitare si identitate sociala

- Valori si ideologie. Cazul valorilor democratice

- Gindire sociala si contradictie

- Schemele cognitive de baza : un model de studiere a reprezentarilor sociale

- Locul si rolul multimilor

- Studiul reprezentarilor transei: reflectii asupra mutatiilor gindirii sociale

"Pentru a verifica ipoteza efectelor practicilor şi ale implicării asupra structurii reprezentării sociale a terorismului, am cules date de la trei tipuri de participanţi (N = 162) care se diferenţiau: -..." Continuare...

"Punînd în evidenţă rolul determinant al practicilor în elaborarea şi transformarea gîndirii sociale (Guimelli, 1989, 1998), teoria reprezentărilor sociale (Moscovici, 1961)..." Continuare...

Cartea "Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate" a fost publicata in categoria Psihologie / Psihologie aplicata si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de coord. Michel-Louis Rouquette si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate" este de 26.94 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-973-46-1645-9
Pagini: 344
Format: 13,5 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate

Produse similare si recomandari

Cum sa convingi pe oricine de orice
Ruth Shermann
29.90 RON
Secretele creativitatii
Michael Michalko
28.00 RON
NLP - calea succesului
Andy Szekely
19.00 RON
Creativitatea in publicitate
Pat Fallon
44.90 RON
Femei care iubesc prea mult
Robin Norwood
22.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

coord. Michel-Louis Rouquette

Deocamdata in afara de "Gandirea sociala. Perspective fundamentale si cercetari aplicate", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului coord. Michel-Louis Rouquette.

Psihologie

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter