First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton

First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton

Editura Curtea Veche
35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Femei celebre

Recenzie First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton

First Ladies, de la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton, carte apărută în 2006, prezintă figurile a unsprezece Prime Doamne din istoria secolului XX american. First Lady nu are un statut legal definit de Constitutie, ea nu dispune de un buget de stat, ea reprezintă latura personală a presedintiei. Rolul ei comportă obligatii oficiale, aspecte sociale, ea este gazda cea mai prestigioasă din lume.
De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton, unsprezece sotii de presedinti vin, fiecare cu stilul ei, la Casa Albă. Eleanor cea întreprinzătoare declansează adevărate incendii politice, coboară în minele de cărbuni, împarte bancnote de cinci dolari somerilor.

Bess Truman corectează discursurile sotului ei, Mamie Eisenhower impune culoarea roz în America de după război, Jacqueline Kennedy restaurează Casa Albă, Lynda Bird Johnson plantează flori pe marginea autostrăzilor, Pat Nixon citeste Cărticica Rosie înainte de a se duce în vizită la chinezi, Betty Ford protejează artele pentru a învinge prejudecătile rasiale. Rosalynn Carter participă la sedintele de guvern, Nancy Reagan îi elimină unul câte unul pe colaboratorii lui Ronald, Barbara Bush se angajează într-un program de alfabetizare.

Hillary Rodham Clinton dă rolului său o dimensiune politică. Pentru întâia oară, First Lady ocupă o încăpere vecină cu Biroul Oval, în aripa de vest a Casei Albe. După opt ani de misiuni neplătite, competentele sale politice i-au adus recunostinta natională. Este prima soţie de preşedinte desemnată prin vot în Senat, prima femeie aleasă în statul New York, realeasă cu 67% din voturi, în 7 noiembrie 2006.
First Ladies sunt modele şi inspiratoare pentru mai recentele Prime Doamne din Europa de Est, încă nedeprinse cu sarcinile rolului, într-un regim democratic.

Jurnalistă, producătoare de televiziune la canalele RTL, TF 1 şi M6, titulară a unei Diplome de studii aprofundate în istorie contemporană universală şi relaţii internaţionale, Régine Torrent se dedică în prezent cercetării istorice.

A publicat Lettres au Père Noël în colaborare cu Laurent Boyer (Editions no.1, 1989), L’image du soldat américain en France, Les Américains et la France, 1917–1947, Engagements et Repré­sen­ta­tions (ouvrage collectif, Maisonneuve et Larose, 1999) La France Améri­cai­ne, Controverses de la Libération (Racine, 2004).

Cartea "First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Regine Torrent si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton" este de 35 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-588-144-0
Pagini: 336
Format: 14,7 × 22,6 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: first ladies

Pret First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton

Produse similare si recomandari

Fiul Arhanghelului Mihail
Allan Massie
29.90 RON
Ardath
Marie Corelli
16.35 RON
Papesa Ioana
Donna Woolfolk Croos
44.90 RON
Risc asumat
Robin Cook
24.99 RON
Lumea teatrului
Daisy Logan
5.00 RON
Aventura si provocare
Alice Harrison
7.00 RON
Povesti despre nebunia obisnuita
Charles Bukowski
39.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Regine Torrent

Deocamdata in afara de "First Ladies. De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Regine Torrent.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter